Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 31.5.2018 | 07:26 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

Στην άτυπη προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει περιμένω να ακούσω αλήθειες.

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

 

Αλήθεια Νο. 1: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 3,5% ετησίως μέχρι το 2022.

Αλήθεια Νο. 2: Οι συνταξιούχοι θα χάσουν 1,8 δις ευρώ από τις κύριες συντάξεις τους.

Αλήθεια Νο. 3: Οι φορολογούμενοι θα χάσουν 1,8 δις ευρώ από το αφορολόγητο (δηλαδή θα χάσουν και άλλα λεφτά οι συνταξιούχοι λόγω αφορολογήτου).

Αλήθεια Νο. 4: Οι συντάξεις γενικώς θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο, καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού τους «παράγει» φτωχότερους συνταξιούχους

Αλήθεια Νο. 5: Για ένα μέρος των ασφαλισμένων, οι εισφορές τους δεν είναι ανταποδοτικές, αλλά συνιστούν επιπρόσθετη φορολογία.

Αλήθεια Νο. 6: Θα χαθούν σπίτια (και πρώτες κατοικίες) από τους πλειστηριασμούς λόγω χρεών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Αλήθεια Νο. 7: Θα πωληθούν όλα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν κάποια αξία.

Αλήθεια Νο. 8: Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνουν σε επίπεδα «πείνας». Με αυτούς τους μισθούς δεν μπορούν άμεσα να δημιουργηθούν νέες οικογένειες.

Αλήθεια Νο. 9: Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν κανένα σοβαρό σχέδιο για να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό.

Αλήθεια Νο. 10: Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν κανένα σχέδιο για να επαναφέρουν την χώρα σε τροχιά ισχυρής, σταθερής, μακροχρόνιας και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα σχέδιά τους σε αυτό το σημείο κινούνται στη λογική «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».

Αρκετοί από τους πολιτικούς που απαρτίζουν τους κομματικούς μηχανισμούς είναι άπειροι, άμαθοι και πολλοί από αυτούς ευθυνόφοβοι, για να λάβουν ρηξικέλευθες αποφάσεις.

Αυτά αναμένω να ακούσω μετά από οκτώ χρόνια μνημόνια.

Θα ψηφίσω όποιον είναι ειλικρινής να τα ξεστομίσει και μετά να υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να αλλάξει κάποια από αυτά.

Εάν τον αφήσουν…
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #107 (26/05/2018-27/05/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω