Όλα «μαύρα» ή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία;

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 7.4.2018 | 10:44 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Όλα «μαύρα» ή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Η αυξανόμενη ένταση με την Τουρκία, το Σκοπιανό, η κατάντια του ποδοσφαίρου, η χωρίς τέλος οικονομική απομύζηση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η αδυναμία της χώρας να ανακάμψει ουσιαστικά μετά από 8 χρόνια ταλαιπωρίας και η διαφθορά που αποκαλύπτεται κάθε τόσο σε διάφορα επίπεδα του δημόσιου βίου, συνθέτουν ένα σκηνικό μίας «τρελής» χώρας χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό.

Η κυβέρνηση έχει περιέλθει ξεκάθαρα σε αμυντική θέση σε ουκ ολίγα ζητήματα, καθώς δεν μπορεί να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα, με αξιοπιστία και με θετικό αποτέλεσμα.

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, εκτός και εάν για εθνικούς λόγους αυτές καθυστερήσουν.
Παρακολουθούμε τα τελευταία «σκιρτήματα» μίας κυβέρνησης που προσπαθεί απεγνωσμένα να «σώσει ό,τι δεν σώζεται» στο επίπεδο των εντυπώσεων.

Εάν η ένταση με την Τουρκία αυξηθεί και άλλο, καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να ζητήσει εθνική συνεννόηση ή τουλάχιστον οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να έχουν την στήριξη του μεγαλύτερου δυνατού τμήματος της σημερινής Βουλής.

Καλό το «καλαμπουράκι» με τα ποδόσφαιρα και τις άλλες εσωτερικής κατανάλωσης σαχλαμάρες, καλή η προπαγάνδα για το εάν θα εφαρμοστούν ή όχι τα ήδη ψηφισμένα βαρύτατα νέα μέτρα του 2019 και του 2020, αλλά η διαφύλαξη της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας δεν σηκώνει αμετροέπεια.

Οι απέναντι ποντάρουν στο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να πέσουμε στην παγίδα τους.

Ελπίζω να έχουν μπει οι «κόκκινες γραμμές», όπου απαιτείται, και να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις, εφόσον χρειαστεί.

Το πόσο ψυχολογικά πιέζονται οι Έλληνες από όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αυτό το ξέρει η καρδιά του καθενός μας.

Ας ελπίσουμε ότι το ελληνικό καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος θα αναπτερώσουν το ηθικό μας!

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #100 (06/04/2018-08/04/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω