Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας και Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 27.10.2016 | 09:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας και Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Χοροθεατρικές παραστάσεις, καθώς και σεμινάρια  με κεντρικό άξονα  τον πολιτισμό και τη λαογραφία της Ανατολής, περιλαμβάνει το πρόγραμμα  του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας και Τέχνης, που πραγματοποιείται στις 27-30 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τριάντα καλλιτέχνες και δάσκαλοι από ισάριθμες χώρες της Μέσης και της Άπω Ανατολής, της Αφρικής, της Ευρώπης, της Αμερικής ακόμη και από τη Νέα Ζηλανδία, θα βρεθύν στη Θεσσαλονίκη για το φεστιβάλ, ενώ τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο διευθυντής του διεθνούς φορέα I.S.O.C του Καΐρου, καθηγητής Χασάν Χαλίλ (Hassan Khalil).
 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει: 

-Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: Welcome Gala με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες (Ώρα έναρξης: 21.00) 

-Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Εναρκτήριο Gala Show. Στην παράσταση συμμετέχουν καλλιτέχνες του χορού από ολόκληρο τον κόσμο: Αίγυπτο, Τουρκία, Ισραήλ, Αμερική, Κορέα, Ινδία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Συρία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Ιταλία,  Λίβανο, Ισπανία, Τσεχία, Εσθονία, Σουηδία, Τυνησία, Μαρόκο, Κολομβία, Κύπρο και Ελλάδα, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ποικιλομορφία των αραβικών χορών (Ώρα έναρξης: 21.00)

-Σάββατο 29 Οκτωβρίου: Πολυπολιτισμικό  Grand Gala Show. Πρόκειται για τη μία από τις δύο κεντρικές παραστάσεις της διοργάνωσης, το φαντασμαγορικό «Grand Gala», με πρωταγωνιστές καταξιωμένους χορευτές του ανατολίτικου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καλλιτέχνες και ομάδες από 30 διαφορετικές χώρες σε διάφορα είδη χορού ( παραδοσιακά και μοντέρνα ) θα ανέβουν στη σκηνή (Ώρα έναρξης: 22.00. Την ίδια ημέρα, στις 20.00 διεξάγεται διαγωνισμός χορού με διεθνή χαρακτήρα)

-Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Τελετή λήξης με το Gala Show των δασκάλων. Παράσταση χορού με τους πλέον καταξιωμένους δασκάλους του ανατολίτικου χορού.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν οι επίτιμοι καλεσμένοι του Φεστιβάλ από 15 διαφορετικές του κόσμου (Ώρα έναρξης: 21.00). Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω