Επενδύσεις ή αλλιώς τρώμε τις «σάρκες» μας…

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 3.4.2018 | 16:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επενδύσεις ή αλλιώς τρώμε τις «σάρκες» μας…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Πόσο εμπιστεύεστε τον κ. Τσίπρα όταν κάνει λόγο για καθαρή έξοδο από το 3ο Μνημόνιο;

γράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης

Ήδη ο νυν Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν «ναρκοθετήσει» τα επόμενα χρόνια μέχρι το έτος 2022, με πολλαπλά νέα μέτρα και υψηλά πλεονάσματα, που θα αποτελούν την οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Ο επόμενος Πρωθυπουργός δεν θα έχει να προσθέσει πολλές νέες «πινελιές» στον καμβά της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Μπορεί όμως να κάνει αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής επιτυγχάνοντας τα ίδια ή καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Τι σημαίνει αλλαγή του μείγματος;

Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Πώς; Όποια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί τις αδειοδοτήσεις μίας επένδυσης αδικαιολόγητα και πέραν ενός απώτατου χρονικού ορίου, τότε αυτοδίκαια οι αδειοδοτήσεις αυτές θα θεωρούνται ως δοθείσες. Αυτό να συμβεί στην πράξη και να αφορά όλα τα στάδια και τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης, κατά προτεραιότητα και εντός τριμήνου θα εκδικάζονται από τα δικαστήρια όλες οι υποθέσεις, που αφορούν σε νέες επενδύσεις, προκειμένου να μη χρονίζουν αυτά τα ζητήματα.

Και βέβαια η χώρα χρειάζεται υπουργό προώθησης επενδύσεων με υπερεξουσίες (ίσως και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης), ο οποίος θα έχει δίπλα του ιδιώτες συμβούλους και κάποιους λίγους μετακλητούς εξειδικευμένους δημοσίους υπαλλήλους. Η εξουσία του συγκεκριμένου υπουργού θα διαπερνά όλη τη δημόσια διοίκηση και θα είναι υπόλογος μόνο στον Πρωθυπουργό και βέβαια απέναντι στη Βουλή.

Ακόμη, εάν τα δικαστήρια δεν εκδίδουν αποφάσεις για θέματα επενδύσεων εντός προκαθορισμένου χρονικού ορίου, τότε η απόφαση θα εκδίδεται αυτόματα και θα είναι θετική υπέρ της επένδυσης.

Όποιοι πιστεύουν ότι το δημόσιο θα εξακολουθήσει να τροφοδοτεί την ανάπτυξη της χώρας, μάλλον ζουν αλλού.

Όποιο κόμμα θέλει να κάνει παροχές χωρίς να υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα, μόνο από τις επενδύσεις θα το καταφέρει, καθώς από αυτές θα προκύψουν περισσότερα φορολογικά έσοδα μέσω της δημιουργίας νέου πλούτου.

Αλλιώς θα τρώμε τις σάρκες μας…

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #99 (31/03/2018-01/04/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω