Ντολμαδάκια με θαλασσινά

ΓΕΥΣΗ 18.3.2018 | 20:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ντολμαδάκια με θαλασσινά

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ποικιλία θαλασσινών
(Καλαμάρι, χταπόδι, γάμπαρη, μύδια)
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Σκόρδο 
Ρύζι Καρολίνα
Άνηθο
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Ξύσμα λεμόνι
Χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι 
Αμπελόφυλλα

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, το ξύσμα του λεμονιού, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και τα θαλασσινά βρασμένα και ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε τα αμπελόφυλλα με το σκληρό σκούρο χρώμα των φύλλων προς το μέρος μας και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση. Τα τυλίγουμε και τα αραδιάζουμε με τη σειρά σε μια κατσαρόλα. Στρώνουμε σε κάθε σειρά φέτες λεμόνι και φέτες κρεμμύδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστούν. Βάζουμε ένα πιάτο με βάρος από πάνω και βράζουμε για 25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε ένα ένα με προσοχή και σερβίρουμε με λεμόνι.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #96 (10/03/2018-11/03/2018)


Επάνω