Πιλάφι με φακές, ελιές και ντοματίνια

ΓΕΥΣΗ 18.3.2018 | 20:07 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πιλάφι με φακές, ελιές και ντοματίνια

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

500 γρ ρύζι Καρολίνα
1.200 ml ζωμό λαχανικών
50 ml ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
60 γρ φακές βρασμένες
Άνηθο
Δυόσμο
50 γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
50 γρ ντοματίνια
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκο κρεμμυδάκι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση. Την ίδια ώρα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το πράσο ψιλοκομμένο και το κρεμμυδάκι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και το ρύζι για ένα δυο λεπτά, να σοταριστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό με μια κίνηση και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καλή βράση. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τις φακές, το πιπέρι και τον δυόσμο. Στα 10 λεπτά ρίχνουμε τις ελιές και ανακατεύουμε. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Μόλις ξαναπάρει καλή βράση και στο δεκαπεντάλεπτο σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε και σκεπάζουμε για αλλά 10 λεπτά με καπάκι εκτός φωτιάς. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε. Όταν κάνουμε πιλάφι, πάντα το κατεβάζουμε από τη φωτιά τρία - τέσσερα λεπτά πριν γίνει και το αφήνουμε σκεπασμένο με καπάκι, ώστε να τελειώσει τη βράση με τον ατμό που υπάρχει και να μη λασπώσει.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #96 (10/03/2018-11/03/2018)


Επάνω