Μαρμελάδα γλυκιάς και καυτερής πιπεριάς

ΓΕΥΣΗ 10.3.2018 | 22:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μαρμελάδα γλυκιάς και καυτερής πιπεριάς

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

10-12 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 πιπεριές τσούσκες (τσίλι) ψιλοκομμένες
1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
400 γρ ντομάτες
150 ml ξύδι
750 γρ ζάχαρη


Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς και φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να λιγοστέψει βράζοντας για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε για 10 ακόμα λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Το βάζουμε μέσα σε βάζα και το διατηρούμε εκεί.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #95 (03/03/2018-04/03/2018)


Επάνω