Κρέμα μήλο - πορτοκάλι

ΓΕΥΣΗ 10.3.2018 | 22:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κρέμα μήλο - πορτοκάλι

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

500 γρ μήλα
150 ml νερό
2 πορτοκάλια
2 αυγά χτυπημένα
110 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη
Ξύλο κανέλας
3-4 γαρύφαλλα

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και βράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα λιώνουμε σε πουρέ και τα βάζουμε σε ένα μη μεταλλικό σκεύος.

Παίρνουμε το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και στύβουμε τα αλλά δυο, ώστε να πάρουμε χυμό 150 ml. Τα βάζουμε στο μπολ με τον πουρέ μήλου και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς για 30 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.

Το κατεβάζουμε  από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε. Μπορούμε να το διατηρήσουμε σε βάζα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γέμιση σε τάρτες ή ακόμα και σε κέικ.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #95 (03/03/2018-04/03/2018)


Επάνω