Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

ΑΠΟΨΕΙΣ 5.9.2016 | 21:36 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

3η του Σεπτέμβρη σήμερα, ημέρα ίδρυσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος το 1974. Του κόμματος που για άλλους έφερε την ευημερία στη χώρα και για άλλους την καταστροφή της. Το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ στη διαδρομή του καταγράφεται καθημερινά και θα το κρίνει η Ιστορία.

Με αφορμή όμως την ημέρα αυτή θέλω να σχολιάσω τις εποχές ΠΑΣΟΚ που ζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Από εγκαίνια σε εγκαίνια ο Πρωθυπουργός κόβει κορδέλες, επιθεωρεί δρόμους προσπαθώντας να ξεκινήσει τον μύλο της ανάπτυξης.

Η παλιά καλή συνταγή από τους παλαιοκομματικούς της Χαριλάου Τρικούπη που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκοντας επιτέλους τους διαδρόμους για αναρρίχηση στην εξουσία.

Η κεντρώα στροφή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του είναι εμφανής. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως, αν δεν υπήρχαν υπουργοί προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ,  δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν, λόγω της μίξης απειρίας και ιδεοληψίας.

Οι πρώην ΠΑΣΟΚοι είναι αυτοί που λειτουργούν πραγματικά ως σταθερές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μπορεί σε αυτούς να στηρίζεται ο Πρωθυπουργός. Τώρα, αν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή αν επιστρέφει από το παράθυρο το παλιό καθεστώς, είναι μια μεγάλη κουβέντα.

Το σίγουρο είναι πως τα εγκαίνια, οι κορδέλες, τα έργα, «η ανάπτυξη που έρχεται» θυμίζουν εποχή Σημίτη. Μόνο που τότε είχαμε λεφτά. Δανεικά μεν αλλά τα είχαμε. Και κρίναμε με γεμάτες τσέπες τα γεγονότα.

Τώρα; Απλώς έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό σε ΣΥΡΙΖΑϊκή απόχρωση…

Από το φύλλο της THESSNEWS #17 (03-04/09/2016)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω