Πως η γυμναστική βοηθά τις νέες μητέρες να καταπολεμήσουν το στρες

THESSLIFE 3.5.2021 | 21:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως η γυμναστική βοηθά τις νέες μητέρες να καταπολεμήσουν το στρες

ΤHESSNEWS-DESK

Τo να κάνει κάποιος γυμναστική είναι μια πολύ καλή συνήθεια τόσο για το σώμα όσο και για την διάθεση. Για τις νέες μαμάδες όμως ισχύει το ίδιο;

Η γυμναστική για τις μαμάδες δεν είναι μόνο για να πουν αντίο στα περιττά κιλά που άφησε η εγκυμοσύνη αλλά για πολλά άλλα οφέλη που προσφέρει στο σώμα και στην ψυχή. Όπως διαβάζουμε στο followme.gr αν είσαι και εσύ μαμά και θέλεις να αρχίσεις άμεσα γυμναστική, διάβασε παρακάτω ποιοι είναι οι 8 λόγοι για να το κάνεις πράξη ακόμα και σήμερα.

Φόρεσε τα κατάλληλα ρούχα γυμναστικής, πάρε το μπουκαλάκι με το νερό και είσαι έτοιμη...

1. Μειώνει το στρες :

Ως μητέρες έχουμε χίλια άγχη για το σπίτι, την δουλειά και τα παιδιά. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσει οποιδήποτε στρες έχεις και να απελευθερώσεις συναισθήματα χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις καθόλου.

2. Έρχεσαι σε αρμονία με το σώμα σου :

Eίτε ξεκινήσεις yoga, πιλάτες ή ακόμα και zumba δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθεις σε επαφή με το ίδιο σου το σώμα. Θα το γνωρίσεις πάλι από την αρχή, σπιθαμή προς σπιθαμή και θα μάθεις τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα. Μόνο καλά έχεις να κερδίσεις από αυτό!

3. Είναι ένας τρόπος να κάνεις ένα διάλειμμα από τα παιδιά (και από όλους γενικά) :

Δεν είναι κακό μια στο τόσο, έστω για μια ώρα μέσα στην ημέρα να αφιερώνεις χρόνο για τον ευατό και το σώμα σου. Γι' αυτό αν αρχίσεις γυμναστική, να μην έχεις και τύψεις.

4. Θα καταπολεμήσεις την επιλόχεια κατάθλιψη :

Κάποιες γυναίκες που περνούν αυτή την κατάσταση, μπορούν να το παλέψουν με την γυμναστική. Το μυαλό θα εστιάζει αλλού και όχι στις σκέψεις που κάνεις γενικά την υπόλοιπη μέρα.

5. Για να μην αγνοείς τον ευατό σου :

Oι μαμάδες πολύ συχνά αγνοούν τις δικές τους ανάγκες και βάζουν το εγώ τους τελευταίο. Η άσκηση είναι ένας τρόπος να δείξεις ότι αγαπάς τον ευατό σου και τον θεωρείς σημαντικό.

6. Για να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη σου :

H γυμναστική θα κάνει καλύτερο το σώμα σου, άρα και στην συνέχεια θα νιώσεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

7. Θα διδάξεις στα παιδιά σου να φροντίζουν τους ευατούς τους :

Επειδή τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα με τα παραδείγματα, εσύ σαν μαμά πρέπει να είσαι αυτή που με τις πράξεις σου, θα θέλουν να σου μοιάσουν. Έτσι αν κάνεις γυμναστική και βλέπουν ότι εσύ νιώθεις καλά, τότε θα θέλουν και τα ίδια να κάνουν το ίδιο.

8. Θα κοιμάσαι καλύτερα :

Oι μαμάδες και ειδικότερα οι νέες, δεν κοιμούνται και πολύ μέσα στο 24ωρο. Να θυμάσαι πως σύμφωνα με μελέτες η άσκηση, μπορεί να κάνει τον ύπνο σου καλύτερο και ποιοτικό.

 

Φωτογραφία από rob9040 από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω