Σοκολάτα με ρούμι

ΓΕΥΣΗ 18.2.2018 | 00:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σοκολάτα με ρούμι

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Παίρνουμε ένα παντεσπάνι έτοιμο και το ποτίζουμε με σιρόπι και ρούμι.

Το κόβουμε με κουπάτ- τσέρκι ατομικά. Σε μπεν μαρί λιώνουμε 500 γρ κουβερτούρα καλής ποιότητας.

Προσθέτουμε 30 γρ βούτυρο, 5γρ κανέλα, 5 γρ τζίντζερ σκόνη,  250 κρέμα γάλακτος και 30ml μαύρο ρούμι .

Αφήνουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν και γεμίζουμε τα τσέρκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και τα ξεφορμάρουμε.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε φρέσκες φράουλες από πάνω ή ακόμα και μέσα στο μείγμα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κακάο.

Σερβίρουμε με ένα γλυκό κρασί βινσάντο ή Σάμος.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #92 (10/02/2018-11/02/2018)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω