Φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού με πατάτες ροστ και λαχανικά

ΓΕΥΣΗ 17.2.2018 | 22:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού με πατάτες ροστ και λαχανικά

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να λιώσει. Αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε τα φιλέτα αλατοπιπερωμένα να σοταριστούν 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και το σοτάρουμε, σβήνουμε με ένα καλό κόκκινο κρασί και λίγο ζωμό κρέατος. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε τα υγρά αφού έχουν «δέσει». Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 220 βαθμούς και τα αφήνουμε να τελειώσουν το ψήσιμο στον χρόνο ανάλογα το πώς θέλουμε να είναι ψημένο. Πχ 7-8 λεπτά μέτριο, 14-16 λεπτά καλοψημένο και 20 λεπτά και πάνω στεγνό. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε στον ζωμό και σερβίρουμε με τα υγρά του.

Πατάτες ροστ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις πατάτες, μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να φύγει ο ατμός χωρίς να τις κρυώσουμε με νερό. Μόλις κρυώσουν, τις απλώνουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε βούτυρο και κυρίως λίπος χήνας. Βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο στους 220 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Πρέπει να είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα.

Λαχανικά σωτέ. Κόβουμε κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε σε ζεματιστό νερό για 3 λεπτά. Το ίδιο κάνουμε και με φασολάκια. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε βούτυρο και ρίχνουμε φρέσκα άγρια μανιτάρια, τα κολοκύθια και τα φασολάκια μέχρι να γυαλίσουν με το βούτυρο.

Σερβίρουμε όλα τα υλικά μαζί και προτείνουμε ένα καλό κόκκινο κρασί.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #92 (10/02/2018-11/02/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω