Μπαβέτε με θαλασσινά

ΓΕΥΣΗ 17.2.2018 | 22:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μπαβέτε με θαλασσινά

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Τα ζυμαρικά Μπαβέτε είναι παρόμοια με τα σπαγγέτι στο μήκος, όμως είναι πλατιά σε λεπτές λωρίδες.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για δυο λεπτά λιγότερο από το κανονικό και τα κρυώνουμε. Τα κρατάμε κάπου στραγγισμένα και λαδωμένα. Κρατάμε και λίγο νερό από τα ζυμαρικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε γαρίδες καθαρισμένες και καραβίδες και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε μύδια με το κέλυφος και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Αν έχουμε, ρίχνουμε έναν ζωμό θαλασσινών και προσθέτουμε μύδια καθαρά και λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε να πάρει βράση για 3-4 λεπτά μέχρι να λιγοστέψουν τα υγρά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για δυο λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε. Προσοχή, όχι μεγάλη ποσότητα, διότι θα ακολουθήσουν κι άλλα πιάτα και θα ακολουθήσει και μεγάλη βραδιά.

Σερβίρουμε ένα φρουτώδες λευκό κρασί ή κάποιο ροζέ.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #92 (10/02/2018-11/02/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω