Το συγκινητικό μήνυμα από τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Όσσας για τη διάσωση της οικίας Χατζή-Χατζηχριστάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 13.2.2018 | 18:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το συγκινητικό μήνυμα από τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Όσσας για τη διάσωση της οικίας Χατζή-Χατζηχριστάκη

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

Η ιστορική παραδοσιακή οικία Χατζή Χατζηχριστάκη στην Όσσα Θεσσαλονίκης αν και υπο κατάρρευση βρήκε… την μιλιά της.

Οι δροσερές παιδικές φωνές των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου της Όσσας έχοντας υιοθετήσει εδώ και ένα χρόνο το ιστορικό μνημείο του τόπου τους σε μια προσπάθεια διάσωσης και αναστήλωσης του, χρησιμοποιήθηκαν σε ένα ραδιοφωνικό μήνυμα που συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικού Ραδιοφώνου «Κάν’το να ακουστεί».

Σκοπός φυσικά δεν είναι άλλος από το να βρεθεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση για να διασωθεί το μνημείο της περιοχής, που αποτελεί μοναδικό δείγμα της νεώτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μακεδονίας του 19ου αιώνα.

«Έχουμε ετοιμάσει ήδη έναν φάκελο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Όσσας ώστε να βρεθεί μέσω ιδρυμάτων η χρηματοδότηση για την οικία Χατζή Χατζηχριστάκη», εξηγεί στην ThessNews η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου της Όσσας Μαρίνα Ζαχαρία.

Το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό μήνυμα που συμμετέχει στον διαγωνισμό, ήταν το αποτέλεσμα της καμπάνιας που διεξάγουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους. «Έχει προηγηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Καραγιάννη, η δημιουργία αφίσας και τώρα το συγκεκριμένο μήνυμα. Η οικία Χατζή-Χατζηχριστάκη μέσα από τις φωνές των παιδιών του νηπιαγωγείου αφηγείται τη ιστορία της και ζητά βοήθεια», λέει η κ. Ζαχαρία, με το συγκεκριμένο μήνυμα να κοινοποιείται σήμερα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου (13/2)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω