Συνταγή για μπεσαμέλ

ΓΕΥΣΗ 5.2.2018 | 22:26 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συνταγή για μπεσαμέλ

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

120 γρ βούτυρο
150 γρ αλεύρι
1 lit γάλα
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε σημείο βρασμού. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθεί. Το καταλαβαίνουμε όταν αρχίσει να ασπρίζει. Μόλις ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε με μια κίνηση το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίζει και κρυώνει, προσθέτουμε τα αυγά. Αν θέλουμε, βάζουμε τυρί τριμμένο ή κρεμμύδι ή μαϊντανό ή κάποιο άλλο αρωματικό.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #90 (27/01/2018-28/01/2018)    

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω