Συνταγή για σάλτσα ντομάτας

ΓΕΥΣΗ 5.2.2018 | 20:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συνταγή για σάλτσα ντομάτας

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

1 κιλό φρέσκες ντομάτες
60 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κόκκινα
2 σκελίδες σκόρδο
Δάφνη
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Σκίζουμε τις ντομάτες σε σταυρό από την άλλη πλευρά που είναι το κοτσάνι . Ρίχνουμε τις ντομάτες στο νερό που βράζει για 5 δευτερόλεπτα και αμέσως τις βάζουμε σε μπολ με νερό και πάγο. Αυτό μας βοηθάει να αφαιρέσουμε την πέτσα. Λιώνουμε τις ντομάτες ή τις περνάμε από τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη δάφνη, τον βασιλικό και τις ντομάτες. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουνε να βράσει για 12 - 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και τον βασιλικό και χρησιμοποιούμε όπως νομίζουμε.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #90 (27/01/2018-28/01/2018)    

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω