Συνταγή για μαγιονέζα

ΓΕΥΣΗ 5.2.2018 | 19:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συνταγή για μαγιονέζα

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


4 κρόκους αυγών
1 λίτρο ηλιέλαιο
20 γρ μουστάρδα
30 ml χυμό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Λίγο νερό

 

Βάζουμε τους κρόκους σε μια λεκάνη και τους χτυπάμε με μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το λάδι στην αρχή σταγόνα - σταγόνα και μετά από τα 200 ml αυξάνουμε τη ροή σε μορφή κορδονιού. Σταδιακά αυξάνουμε κι άλλο τη ροη, μέχρι να πάρει όλο το λάδι. Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτή η μαγιονέζα, αραιώνουμε με λίγο νερό. Ένα μυστικό είναι τα υλικά να είναι στην ίδια θερμοκρασία και καλύτερα ψυγείου.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #90 (27/01/2018-28/01/2018)    

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω