Σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και γλυκοπατάτες

ΓΕΥΣΗ 29.1.2018 | 08:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και γλυκοπατάτες

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

1 κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
2 γλυκοπατάτες σε κύβους
1 κουταλάκι πάπρικα
Ελαιόλαδο
200 γρ άγρια χόρτα
Χυμό από ένα λεμόνι
Σπόρια από ένα ρόδι
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Άνηθο
Φρέσκο κρεμμύδι

Ψήνουμε το κουνουπίδι στον φούρνο, ψήνουμε και τις γλυκοπατάτες. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα χόρτα και τα κρυώνουμε, τα ενσωματώνουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με ένα μείγμα που κάνουμε με το λάδι, το λεμόνι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε τα σπόρια από το ρόδι από πάνω και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #89 (20/01/2018-21/01/2018)


Επάνω