Μπουτάρης: Απαράδεκτες οι αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα (vids)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.10.2016 | 14:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μπουτάρης: Απαράδεκτες οι αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα (vids)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Με αντιδράσεις γονέων μαθητών που φοιτούν στο 67ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα, στο πλαίσιο του προγράμματος των επιμορφωτικών προγραμμάτων διδασκαλίας για τα παιδιά προσφύγων.

Στο χώρο έδωσε το παρών η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, που σε δηλώσεις της επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία η σημερινή. «Άλλωστε το 67ο σχολείο έχει δείξει ότι θέλει να είναι ανοικτό στην κοινωνία για να φιλοξενήσει τα πρώτα παιδιά προσφύγων. Εύχομαι να πάει και σε άλλα σχολεία. Στο μόνο πράγμα που  μπορούμε να ελπίζουμε είναι για να αποφύγουμε φοβικά περιστατικά είναι η γνώση», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αντιδράσεις των γονέων, ενώ μέλη της διοίκησης του δήμου και ο δήμαρχος είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση με τον διευθυντή του σχολείου.

Καθώς το 67ο δημοτικό λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο για ένα τέταρτο την ημέρα θα πραγματοποιείται  κοινός προαυλισμός Ελλήνων και προσφύγων μαθητών.

Με μέριμνα του δήμου μάλιστα το σχολείο προμηθεύτηκε τσουρεκάκια για τους νέους μαθητές.

Πιο ήσυχα ήταν τα πράγματα στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, όπου τα προσφυγόπουλα κατέφθασαν και έγιναν δεκτά χωρίς προβλήματα από καθηγητές, γονείς και παιδιά, αλλά και τη διοίκηση του δήμου.

 

 

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω