ΝΔ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

ΑΠΟΨΕΙΣ 16.5.2016 | 00:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΝΔ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]


Η νέα ΝΔ, αυτή του Κυριάκου, τελείωσε με τα διαδικαστικά και τις γραφειοκρατίες της (συνέδριο, εκλογές οργάνων κλπ), δηλαδή με πράγματα που ελάχιστους ενδιαφέρουν σε τούτη την πλάση.

Η ΝΔ παρουσιάζεται πλέον σαν μαθητής στις Πανελλαδικές, ο οποίος στήθηκε στην ουρά του μηχανογραφικού, προετοιμάστηκε και πήρε τη θέση του στην αρένα των Πανελλαδικών. Εδώ, αρχίζουν τα δύσκολα. Η ΝΔ πρέπει πολύ σύντομα να αποφασίσει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Σαν τον μαθητή του παραδείγματος.
Θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση, αφού εκτιμά ότι είναι «η χειρότερη που γνώρισε ο τόπος», όπως λέει; Ή θα περιμένει να κάνει τον κύκλο του ο Τσίπρας, στη λογική του ώριμου φρούτου;

Εάν καταλήξει στο πρώτο, πρέπει να οργανωθεί ανάλογα. Να διατάξει τις δυνάμεις της, με στρατηγική στον συνδικαλισμό, τα ΜΜΕ, την κοινωνία. Εάν καταλήξει στο δεύτερο, καλά θα κάνει να αφήσει τους λεονταρισμούς...

Όσο η κατάσταση δεν ξεκαθαρίζει, τόσο απλώνεται μία σκιά, που τελευταία έχει πάρει στο κατόπι όλη τη ΝΔ. Ότι, δηλαδή, σήμερα βολεύεται να παρατηρεί με χαιρεκακία όσα κάνει ο Τσίπρας. Να ηδονίζεται, όταν κάθε υποψία υπόσχεσης του ΣΥΡΙΖΑ συνθλίβεται στις συμπληγάδες των Μνημονίων.

Όμως, το «εμείς σας τα λέγαμε» δεν είναι πια αυτό που ψάχνει η ελληνική κοινωνία! Ο κόσμος αποζητά πλέον μία σοβαρή απάντηση, με μελετημένες προτάσεις και με πρόσωπα, που εκπέμπουν πειθώ και προετοιμασία.

Τα υπόλοιπα είναι απλά ένας μανδύας για να κρύβουμε το ώριμο φρούτο...

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω