Γαβότσης: Μόνο κακό κάνουν τέτοιες συγκεντρώσεις στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 7.10.2016 | 10:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γαβότσης: Μόνο κακό κάνουν τέτοιες συγκεντρώσεις στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

Ανησυχία επικρατεί στο Ωραιόκαστρο για τη σημερινή διπλή συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην περιοχή, καθώς στην ήδη γνωστή συγκέντρωση «κατά της ισλαμοποίησης» οργανώνεται νωρίτερα αντισυγκέντρωση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε εδώ: Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται διαδήλωση με φόντο το προσφυγικό στην περιοχή, μετά τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Τέτοιες συγκεντρώσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην τοπική κοινωνία και οικονομία του Ωραιοκάστρου», δήλωσε στο thessnews.gr ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «η διοίκηση διαφωνεί κάθετα με τέτοιες διαδηλώσεις», αναφερόμενος στην συγκέντρωση «ενάντια στην ισλαμοποίηση», χαρακτηρίζοντας την «άστοχη και άκαιρη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε αναβρασμό, το Ωραιόκαστρο είναι μια περιοχή εκτός του παραδοσιακού σχεδιασμού που γίνεται για λόγους ασφαλείας σε τέτοιες διπλές συγκεντρώσεις, που έχουν παρατηρηθεί από τότε που ακροδεξιοί συναντιούνται στον ίδιο χώρο με αντιεξουσιαστές. Ως εκ τούτου γίνεται εκ νέου επιχειρησιακός σχεδιασμός έτσι ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα σε μια περιοχή που δεν γνώρισε ποτέ πορείες και κλούβες των ΜΑΤ. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω