Ανοίγει (;) σε 10 μέρες, μετά από 10 μήνες…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 7.10.2016 | 00:02 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανοίγει (;) σε 10 μέρες, μετά από 10 μήνες…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ || [email protected]

Δέκα μήνες κλειστή η Κεντρική Βιβλιοθήκη - δωρεά Γ. Βαφόπουλου- Τι απαντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θ. Παππάς

Σε τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία αποδίδει τις καθυστερήσεις η πλευρά του Δήμου

«Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το κοινό μέχρι το πέρας των εκτελούμενων εργασιών για την βιοκλιματική αναβάθμιση του κτιρίου. Για την εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνονται δεκτές επιστροφές στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης». Αυτή την ανακοίνωση περιμένει τον επισκέπτη της σελίδας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το κακό είναι ότι το κτίριο και οι υπηρεσίες προς το κοινό παραμένουν κλειστές από τις 6 Δεκεμβρίου 2015, σχεδόν 10 μήνες τώρα, και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά τις πόρτες για το κοινό. 

Το βασικό ερώτημα είναι πότε θα ανοίξει η Βιβλιοθήκη. Τίθεται και το θέμα των συνθηκών υγιεινής και εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου που εργάζονται στην Βιβλιοθήκη καθώς παράλληλα εκτελούνται εργασίες.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς δηλώνει, πάντως, στη thessnews ότι η βιβλιοθήκη θα ανοίξει σε 10 μέρες.

Στ. Καλαφάτης: «Προχειρότητα…»

«Η περίπτωση των εργασιών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου τα –μικρής έκτασης- έργα, τα οποία, όμως, είναι τόσο χρήσιμα για τον κάτοικο της Θεσσαλονίκης» δηλώνει στη thessnews ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης «Εντάξει» Στ. Καλαφάτης. «Προχειρότητα είναι η λέξη που την χαρακτηρίζει. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία θα παραδίδονταν σε τρεις μήνες, όπως αναφέρονταν και σε σχετικό δελτίο Τύπου της διοίκησης, παραμένει κλειστή. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να δανειστούν βιβλία κι έντυπα από μία μεγάλη πηγή και, ειδικά οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι μαθητές, αναζητούν αλλού πηγές για τις εργασίες τους. Την ίδια στιγμή, ο χώρος στον οποίο διεξάγονταν διάφορες εκδηλώσεις, παραμένει κλειστός και σύλλογοι και φορείς αναζητούν αλλού στέγη για τις δράσεις τους» συμπληρώνει.

Το ιστορικό

Η αναφορά του δημοτικού συμβούλου Σωκράτη Δημητριάδη στο δημοτικό συμβούλιο, έφερε το θέμα στο προσκήνιο. 
Η προκήρυξη για τις αναγκαίες εργασίες στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης και για αντικατάσταση των υαλοπινάκων (στα κουφώματα) έγινε πριν ενάμιση χρόνο. Ο ανάδοχος ανέλαβε το έργο το Σεπτέμβριο του 2015. Μετά τους 3 πρώτους μήνες ζήτησε και πήρε, αρχικά δίμηνη, μετά τετράμηνη και, τελικά, νέα παράταση ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος ζητά να πληρωθεί για επιπλέον εργασίες που προέκυψαν και που, όπως ισχυρίζεται, εκτέλεσε, χωρίς όμως να διευκρινίζει το ποσό.


Θ. Παππάς: Προέκυψαν πρόσθετα προβλήματα

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Θ. Παππάς δήλωσε στη thessnews ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από το γεγονός ότι στην πορεία του έργου προέκυψαν προβλήματα στεγάνωσης στα μπαλκόνια του κτιρίου αλλά και ζητήματα τεχνικής φύσης και επομένως χρειάστηκε νέα σύμβαση εργολαβίας προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν. «Οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν ενδεχομένως εντός 10 ημερών, θα μείνουν μόνο μερεμέτια» είπε.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω