Έτοιμος για μίνι ανασχηματισμό ο Γ. Μπουτάρης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 5.10.2016 | 22:39 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτοιμος για μίνι ανασχηματισμό ο Γ. Μπουτάρης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της ThessNews για τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως έγραψε η εφημερίδα στο φύλλο του Σαββάτου 01/10 ο δήμαρχος είχε ζητήσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τις γραπτές παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές.

Το αίτημα του δημάρχου επαναλήφθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και περιελάμβανε τόσο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όσο και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων.

Όπως είχε γράψει η ThessNews το αίτημα για παραιτήσεις δεν σημαίνει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα αλλάξει άμεσα τους αντιδημάρχους καθώς σκέφτεται να περιμένει την υλοποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας με καταληκτική ημερομηνία όμως τον Φεβρουάριο του νέου έτους όπου υποχρεούται σε αλλαγές από τον Καλλικράτη.

Μάλιστα μιλώντας στους αντιδημάρχους ο Γ. Μπουτάρης ενημέρωσε πως δεν προβεί σε «τρομερές αλλαγές». Και μια από αυτές δεν προβλέπεται να είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς ο Π. Αβραμόπουλος έθεσε εαυτόν στην διάθεση του δημάρχου αν υπάρχει πρώτιστα ζήτημα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Όπως μάλιστα εξήγησε ο ίδιος είναι εκλεγμένος από το δημοτικό συμβούλιο και πως εκείνο θα αποφασίσει για την αντικατάστασή του.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, ο Γ. Μπουτάρης ανέκρουσε πρύμναν λέγοντας πως τον εμπιστεύεται και δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασης. Αντιστοιχο ζήτημα δεν υπάρχει ούτε για τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων καθώς βάσει του Καλλικράτη δεν γίνεται πρόεδρος ο αρεστός του δημάρχου αλλά ο πρώτος σε σταυρούς κοινοτικός σύμβουλος. 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω