Ζητούνται «μυαλωμένοι» πολιτικοί

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 10.10.2017 | 00:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ζητούνται «μυαλωμένοι» πολιτικοί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Τουρισμός, ενέργεια, αγροτοδιατροφική παραγωγή, πολιτισμός, real estate και logistics-μεταφορές.

Αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά «χαρτιά» της χώρας προσελκύουν ήδη σημαντικές επενδύσεις και θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλους προσέλκυσης του ενδιαφέροντος ξένων και ελληνικών κεφαλαίων.

Το ΑΕΠ θα αυξηθεί επειδή οι κάθε λογής επενδύσεις από τους παραπάνω κλάδους θα αποδίδουν και θα δημιουργούν νέο πλούτο, θα συμβάλλουν στην αύξηση των εξαγωγών, στην εισροή συναλλάγματος, στην δημιουργία θέσεων εργασίας και εν τέλει και στην άνοδο των πάσης φύσεως εσόδων (φορολογικών, ασφαλιστικών κα) με προορισμό τα κρατικά ταμεία.

Η λύση δεν είναι η στείρα και ατέρμονη υπερφορολόγηση, ούτε η κατατρομοκράτηση της αγοράς και των επαγγελματιών.

Η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η ενεργή υποστήριξη και διευκόλυνση όσων θέλουν να φέρουν τα λεφτά τους στην χώρα μας για να επενδύσουν και προφανώς και για να κερδίσουν.

«Φιλανθρωπικού» χαρακτήρα επενδύσεις δεν υπάρχουν, ούτε επενδυτές-ηλίθιοι που θα κάθονται να χάνουν χρόνο και χρήμα επειδή κυβερνήσεις, υπουργοί, αξιωματούχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Σταθερότητα χρειαζόμαστε, μπέσα από τους πολιτικούς, αξιολόγηση στις δομές του δημοσίου και «ξήλωμα» όσων προσώπων ή καταστάσεων δεν μπορούν να ακολουθήσουν την χώρα στην νέα πορεία, που όλοι μας επιθυμούμε να έχει.

Δεν θέλουμε σωτήρες, «Μεσσίες», χαρισματικούς και παιδιά-θαύματα, αλλά ανθρώπους της παραγωγής, που δεν είναι παιδιά κάποιας κομματικής νεολαίας ή ενός κομματικού «σωλήνα».

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω