Αδυνάτισμα: Οι 3 κανόνες που πρέπει να τηρείτε στο πρωινό

THESSLIFE 14.4.2021 | 21:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αδυνάτισμα: Οι 3 κανόνες που πρέπει να τηρείτε στο πρωινό

THESSNEWS-DESK

Το πρωινό αποτελεί ως γνωστόν το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για πολλούς λόγους.

Πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε με τον σωστό τρόπο. Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας ή να αδυνατίσετε, δείτε κάποιους κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν απολαμβάνετε το πρώτο γεύμα της ημέρας:

Φάτε το νωρίς

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση πρωινού «ξυπνάει» τον μεταβολισμό σας. Σας βοηθάει επίσης να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα και να αποφεύγετε λάθος επιλογές στο μεσημεριανό ή το δείπνο. Για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες καύσης του λίπους που σας δίνει το πρωινό, προσπαθήστε να το τρώτε αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα.

Πρέπει να σας χορταίνει

Μείνετε μακριά από τροφές που δεν σας χορταίνουν και θα προκαλέσουν σύντομα πείνα και λιγούρες. Προτιμήστε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες απορροφούν νερό και σχηματίζουν μια ημίρρευστη μάζα, σε μορφή γέλης.

Η μάζα αυτή επιβραδύνει την πέψη, με αποτέλεσμα σύμφωνα με το onmed.gr να καθυστερεί τη διέλευση του φαγητού από το γαστρεντερικό σύστημα, δημιουργώντας μια αυξημένη αίσθηση πληρότητας και κορεσμού. Επίσης, η επιβραδυνόμενη πέψη οδηγεί στην αργή απορρόφηση των υδατανθράκων και ειδικότερα της γλυκόζης από το παχύ έντερο, με αποτέλεσμα την ευκολότερη ευγλυκαιμία.

Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό σας δεν έχει ζάχαρη, η οποία μετά από λίγη ώρα θα προκαλεί απότομες αυξομειώσεις σαχκάρου και λιγούρες.

Προσοχή στην ποσότητα

Ένα μεγάλο πρωινό θα σας χορτάσει, δεν πρέπει όμως να το παρακάνετε. Βεβαιωθείτε ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για σας και πόσες θερμίδες σας παρέχει.

 

Φωτογραφία από Bernadette Wurzinger από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω