Επίσκεψη Λίλτση στην Εγνατία Οδό ΑΕ για το «κλειστό» τμήμα της Εγνατίας

THESSCITY 14.7.2017 | 08:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επίσκεψη Λίλτση στην Εγνατία Οδό ΑΕ για το «κλειστό» τμήμα της Εγνατίας

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η οποία έχει την ευθύνη της κατασκευής  του ανισόπεδου κόμβου της εσωτερικής περιφερειακής οδού στην περιοχή της Νικόπολης του δήμου Παύλου Μελά, βρέθηκε ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παραταξης «αναΤΡΟΠΗ Δήμου Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρίας, κ. Απόστολο Αντωνούδη, τον γενικό διευθυντή της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και τον τεχνικό διευθυντή του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα όρια του δήμου Παύλου Μελά.

Ο κ. Λίλτσης ενημέρωσε τον κ. Αντωνούδη για τα προβλήματα που  έχει δημιουργήσει σε κατοίκους και καταστηματάρχες της Νικόπολης η διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Ωραιοκάστρου λόγω εργασιών, την ευθύνη των οποίων έχει η εργολήπτρια εταιρία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της «αναΤΡΟΠΗΣ» στον κ. Αντωνούδη «το πρόβλημα είναι σοβαρό. Οι πολίτες του δήμου μας που μένουν ή εργάζονται στην περιοχή ταλαιπωρούνται. Οι δημότες του Παύλου Μελά δυστυχώς λόγω του... κλειστού δρόμου δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ οι καταστηματάρχες σύμφωνα με όσα οι ίδιοι δηλώνουν έχουν απωλέσει το 50% του τζίρου τους λόγω των έργων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λίλτσης.

Ο ίδιος κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις στην διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. «Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν, αλλά θα έπρεπε να σας τις κάνει γνωστές κάποιο στέλεχος της διοίκησης Δεμουρτζίδη που γνωρίζει την περιοχή. Λίγα μέτρα παραπάνω στην αερογέφυρα λόγω εργασιών ο δρόμος δεν έκλεισε περισσότερο από μια ώρα. Τώρα σχεδόν αγγίζουμε τους δυο μήνες στην Νικόπολη» είπε ο κ. Λίλτσης, συμπληρώνοντας: «αντιλαμβάνομαι ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος όταν έγινε σχετική συνάντηση μόνο με υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι με την ηγεσία της εταιρίας δεν κατάφεραν να σας μεταφέρουν το μέγεθος του προβλήματος και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί».

 «Οι προτάσεις μας έπρεπε να γίνουν γνωστές εξαρχής, να μελετηθούν και να υλοποιηθούν από την κατασκευάστρια εταιρία. Ζητούμε να επισπευθούν οι διαδικασίες, να ανοίξει ο δρόμος και να αποδοθεί στους πολίτες το συντομότερο δυνατό» κατέληξε ο κ. Λίλτσης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω