Έκθεση από εντυπωσιακές κατασκευές με lego στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.6.2017 | 13:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έκθεση από εντυπωσιακές κατασκευές με lego στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || [email protected]

Τα LEGO για αρκετούς είναι χαραγμένα στο μυαλό ως παιχνίδι της παιδικής τους ηλικίας, όμως μία... άλλη εκδοχή, αναφέρει πως τα πολύχρωμα πλαστικά είναι «μορφή τέχνης, που σε ηρεμεί και σε κάνει δημιουργικό!».

Την συγκεκριμένη εκδοχή επιβεβαιώνει στην ThessNews ο Γιώργος Σολομωνίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Μοντελιστών LEGO Β. Ελλάδος,  τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η δημοφιλής σειρά παιχνιδιών κατασκευής LEGO, είναι μορφή τέχνης για εμένα, μπαίνεις στον χώρο σου, δημιουργείς και... ηρεμείς».

Ο Σύλλογος Μοντελιστών LEGO Β. Ελλάδος παρουσιάζει για 2η φορά στην Θεσσαλονίκη και στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού WE την Κυριακή 11 Ιουνίου, έκθεση LEGO και ιδιοκατασκευές των μελών, καθώς και σπάνια σετ των πολύχρωμων πλαστικών.

«Κινούμαστε κυρίως τοπικά στην Θεσσαλονίκη και στην έκθεση της Κυριακής, θα παρουσιαστούν κατασκευές από δικές μας επινοήσεις, που συσχετίζονται με μεσαιωνικά κάστρα, το διάστημα και άλλα πολλά», εξήγησε στη Thessnews ο πρόεδρος του Συλλόγου, συμπληρώνοντας πως ο χρόνος υλοποίησης των κατασκευών, κυμαίνεται ανάλογα από τον όγκο.

«Μπορεί μία κατασκευή να χρειαστεί από 1-2 ημέρες, αλλά μπορεί να χρειαστεί έως και 3-4 μήνες. Είναι ανάλογα από τον όγκο», σημείωσε ο κ. Σολομωνίδης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως... ακριβά τα LEGO καθώς είναι πολύ δύσκολο και δαπανηρό να δημιουργήσεις συλλογή. «Οι περισσότεροι που φτιάχνουν κατασκευές LEGO, τις χαλούν και φτιάχνουν νέες κατασκευές με τα ίδια υλικά», επισημαίνει.

Το LEGO γίνεται... εμπόριο

Αναφερόμενος στην σπανιότητα ορισμένων συλλογών-κομματιών των πολύχρωμων πλαστικών, ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε στην ThessNews πως υπάρχουν πολλοί που κρατούν σπάνιες συλλογές LEGO, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα για εμπόριο. «Είναι ανάλογα την σπανιότητα, υπάρχουν πολλοί που κρατούν κλειστές-σφραγισμένες συλλογές LEGO με σκοπό να τις πουλήσουν σε λίγα χρόνια για να αποκομίσουν κάποιο χρηματικό ποσό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κοινωνικό στοιχείο των LEGO

Όπως αναφέρθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που στο μυαλό τους είναι διατυπωμένη η εικόνα πως η ενασχόληση των ατόμων με LEGO, κινείται σε μικρές ηλικίες, όμως ένα από τα κοινωνικά στοιχεία που προσδίδει η ενασχόληση με τα πολύχρωμα συναρμολογούμενα πλαστικά τουβλάκια είναι η «στενή επαφή των μεγάλων παιδιών, με τα μικρά παιδιά. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ενήλικους ανθρώπους να χαίρονται που δημιουργούν κατασκευές LEGO, παρέα με μικρά παιδιά», επισημαίνει στην ThessNews, τονίζοντας επίσης πως ο μεγαλύτερος του Συλλόγου που θα παρευρεθεί στην έκθεση στο WE είναι... 51 χρονών!

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω