Αγώνας δρόμου για να μαζευτούν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

THESSCITY 25.5.2017 | 15:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αγώνας δρόμου για να μαζευτούν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχεδόν 1,5  τόνος σκουπιδιών απομακρύνθηκε από τους κάδους το τελευταίο διήμερο στον δήμο Θεσσαλονίκης με τα απορρίμματα να έχουν συσσωρευτεί λόγω της τετραήμερης κινητοποίησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, η οποία έληξε την περασμένη Τρίτη.

Ως το βράδυ θα έχουν καθαρίσει και τα στενάκια, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο κεντρικός δήμος να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην καρδιά του καλοκαιριού.

Αν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες, προβλέπει ότι πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ο κεντρικός δήμος θα χάσει 700 εργαζόμενους από την καθαριότητα.

Για να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι με 8μηνες συμβάσεις θα χρειαστούν 5 μήνες, εξήγησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο κ. Ψαρράς.

Σήμερα στέλνει επιστολή στον γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών με την οποία ζητάει να προβλεφθούν για τον δήμο Θεσσαλονίκης διαδικασίες fast truck για την πρόσληψη συμβασιούχων.

Αν δεν εισακουστούμε, τότε η ύστατη καταφυγή είναι να αποτανθούμε σε ιδιώτη αλλά μόνο για το διάστημα των 5 μηνών που συμπίπτει με την καρδιά του καλοκαιριού, σημείωσε ο κ. Ψαρράς.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον Γιάννη Μπουτάρη ότι θέλει να βάλει ιδιώτη στην καθαριότητα, ο κ. Ψαρράς τόνισε πως αν ήθελε κάτι τέτοιο ο δήμαρχος δεν θα ενίσχυε το στόλο του δήμου με 80 οχήματα, στην πλειοψηφία τους απορριμματοφόρα

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω