Κύκλωμα προσπάθησε να φυγαδεύσει πρόσφυγα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με πλαστή ελληνική ταυτότητα

THESSCITY 25.5.2017 | 14:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κύκλωμα προσπάθησε να φυγαδεύσει πρόσφυγα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με πλαστή ελληνική ταυτότητα

THESSNEWS-DESK

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δύο μέλη συμμορίας, η οποία δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλγερινό  και μια Αλβανίδα 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της συμμορίας, απόπειρας διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα, κλοπή και πλαστογραφία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επίσης, δύο Σύριες ηλικίας 35, 19 και ένας ανήλικος 17 επίσης από τη Συρία, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα και κατοχής ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες  αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εντόπισαν στο κέντρο της πόλης την 33χρονη μαζί με την 19χρονη Σύρια. Από τον έλεγχο που διενήργησαν προέκυψαν ενδείξεις ότι η 33χρονη σκόπευε να διευκολύνει την 19χρονη για παράνομη έξοδο μέσω του Αεροδρομίου «Μακεδονία», χορηγώντας της πλαστή ελληνική ταυτότητα και αεροπορικό εισιτήριο προς χώρα της Ε.Ε. .

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της προαναφερόμενης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε το άλλο μέλος του κυκλώματος μαζί με δύο ακόμη αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 17 ετών, στους οποίους είχε παραχωρηθεί δωμάτιο μέχρι την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο μέλη της συμμορίας, αφού προμηθεύονταν από έτερο συνεργό πλαστά έγγραφα, στη συνέχεια μετέφεραν αλλοδαπούς σε διάφορα ξενοδοχεία μέχρι να αποχωρήσουν από τη χώρα αεροπορικώς, παρέχοντάς τους παραποιημένα δελτία ταυτότητας και αεροπορικές κάρτες επιβίβασης.

Κατά την έρευνα σε δωμάτια του ξενοδοχείου και από την κατοχή των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

42 κλεμμένα ελληνικά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, ορισμένα εξ αυτών με εμφανή σημάδια πλαστότητας,

27 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας,

χρηματικό ποσό,

13 αεροπορικές κάρτες επιβίβασης και

7 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν αρμοδίως.  

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω