Τρία tips για να περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου!

THESSTRENDS 1.8.2020 | 23:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τρία tips για να περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου!

THESSNEWS-DESK

Αν θέλεις να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά- και ποια γυναίκα δεν θέλει- τότε θα πρέπει να τα περιποιείσαι σωστά.

Πόσο μάλλον αν έχεις σγουρά μαλλιά, η φροντίδα τους θα πρέπει να είναι εντατική και τακτική! Εκτός από τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, παρακάτω θα βρεις 3 βασικά- ανέξοδα tips που θα πρέπει να ξεκινήσεις να ακολουθείς!

#1. Το μυστικό που κρύβει η πετσέτα

Το να τρίβεις τα μαλλιά σου με μία τραχιά πετσέτα και αρκετά βίαια προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα... μάλλον θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις (aka θα καταστρέψει τις φυσικές σου μπούκλες και θα τις κάνει πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα)! Μία πετσέτα με μικροΐνες είναι η καλύτερη λύση, ενώ το βαμβακερό T-shirt είναι η καλύτερη εναλλακτική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

#2. Η σωστή χρήση της φυσούνας

Η φυσούνα είναι από τους απαραίτητους συμμάχους σου αν έχεις σγουρά μαλλιά και θέλεις να τα στεγνώσεις! Πώς όμως, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείς; Κατ’ αρχάς, ψέκασε με μία λάκ για απαλό κράτημα, προκειμένου να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα. Μετά χρησιμοποίησε τη φυσούνα, περνώντας τα μαλλιά σου και βάζοντας το χέρι σου από πάνω προκειμένου να ελέγχεις τη θερμοκρασία (για παράδειγμα όταν είναι αρκετά υψηλή). Μόλις τα μαλλιά σου στεγνώσουν εντελώς, γύρισε το σεσουάρ σου στη λειτουργία του κρύου αέρα για να προσθέσεις ακόμη μεγαλύτερη λάμψη!

#3. Γιατί πρέπει να κοιμάσαι πιάνοντας τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό κότσο

Τα waves έχουν την τάση να «πέφτουν» σε όγκο μετά από 8 ώρες. Μπορείς να «σώσεις» τη ζωντάνια τους, πιάνοντας τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό, χαλαρό κότσο (topknot) στην κορυφή του κεφαλιού σου λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Απόφυγε να περνάς τα δάχτυλά σου ανάμεσα στα μαλλιά σου και γενικότερα να τα πειράζεις συνεχώς. Το μόνο λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να τα κάνεις twist και να τα πιάσεις ψηλά με τσιμπιδάκια. Το πρωί θα είναι ξανά με όγκο!

 

πηγή queen.gr

 

Φωτογραφία από Ryan McGuire από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω