Η πιο γλυκιά συνταγή για τη γιορτή της μητέρας

ΓΕΥΣΗ 10.5.2020 | 10:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η πιο γλυκιά συνταγή για τη γιορτή της μητέρας

THESSNEWS-DESK

Μια εύκολη συνταγή για αρχάριους ή για... πολυάσχολες μανούλες, με 4 μόνο υλικά, που δεν απαιτεί ψήσιμο!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

250 γρ. σοκολάτα γάλακτος με ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, κομμένη σε μικρά κομματάκια (Σνίκερς, Τουίξ, Μαρς, ή ό,τι άλλο θέλετε. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε και απλή σοκολάτα γάλακτος)

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε λαδόκολλα στο ταψι και στρώνετετα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά.

Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει.

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας.

Το βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ,  μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από την κατάψυξη το αφήνετε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβετε και σερβίρετε!

Καλή σας απόλαυση!

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω