Από το «Παραιτηθείτε» πάμε τώρα προς το «Σοβαρευτείτε»

ΑΠΟΨΕΙΣ 28.6.2016 | 00:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Από το «Παραιτηθείτε» πάμε τώρα προς το «Σοβαρευτείτε»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]


Η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στην Αθήνα ήταν απολύτως πετυχημένη, σε αντίθεση με αυτήν στη Θεσσαλονίκη, που απείχε λίγο από το να χαρακτηριστεί αξιοπρεπής.

Το γενικότερο εγχείρημα είναι δύσκολο να παράξει πολιτικό αποτέλεσμα, στην παρούσα πολιτική συγκυρία. Και αυτό γιατί ως εγχείρημα είναι ατελές, («άντε και παραιτήθηκαν τι θα γίνει;»), απροετοίμαστο («ποιος θα αναλάβει μετά;») και σαθρό («γιατί να παραιτηθεί μία κυβέρνηση εννέα μηνών;»).

Αλλά έτσι γίνεται πάντα στις κινήσεις, που δεν είναι καπελωμένες! Δεν ήταν δυνατό να έχουμε διαφορετική κατάσταση σε ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών. Η ανοργανωσιά και οι ατελείς προσεγγίσεις αποδεικνύουν ότι πίσω από το σπέρμα των «Παραιτηθείτε» δεν βρίσκονται κόμματα, μηχανισμοί και ξερόλες παραγοντίσκοι, που πάντα έχουν απαντήσεις για όλα. Παρά τις αδυναμίες του, το εν τη γενέσει του κίνημα έχει και νόημα και περιεχόμενο και χρησιμότητα! Και το κυριότερο έχει και προοπτικές και μέλλον...
Αυτό προκύπτει και από τις αντιδράσεις των Κυβερνητικών που (μανούλες στα κινήματα), έσπευσαν να το συκοφαντήσουν την προηγούμενη μέρα αλλά και να το ειρωνευτούν την επόμενη, κάτι που αποδεικνύει ότι το φοβήθηκαν! Και αυτοί ξέρουν πολύ καλά τη δυναμική της λαϊκής αντίδρασης, άρα και το τι να φοβούνται..

Το «Παραιτηθείτε» είναι χρήσιμο γιατί λειτουργεί ως η συνείδηση μίας ταλαιπωρημένης κοινωνίας, που υπενθυμίζει στην Αριστερο-Δεξιά εξουσία πως δεν είναι ανεξέλεγκτη! Εκφράζει την αποδοκιμασία και την έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινωνίας, όπως αυτή καταγράφεται σε κάθε Δημοσκόπηση. Παράλληλα, σταδιακά και όσο «αυτοί δεν παραιτούνται» το κίνημα θα εξελίσσεται από το «Παραιτηθείτε» στο «Σοβαρευτείτε», αξιώνοντας από την Κυβέρνηση να αφήσει πίσω της τον λαϊκισμό και τις αριστερές ιδεοληψίες της, που συχνά την οδηγούν σε καταστροφικές πολιτικές. Αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος...

Από το φύλλο της THESSNEWS #07 (25-26/06/2016)

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω