Παρέμβαση δια της απουσίας δε γίνεται. Γίνεται;

ΑΠΟΨΕΙΣ 21.6.2016 | 00:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παρέμβαση δια της απουσίας δε γίνεται. Γίνεται;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]


Αυτογκόλ και μάλιστα... με κατεβασμένα τα χέρια έβαλε η ΝΔ στη Βουλή. Η αλήθεια είναι ότι με την αποχώρηση τους οι βουλευτές της ΝΔ άφησαν όλο το γήπεδο στον Αλέξη Τσίπρα, να ξιφουλκήσει εναντίον του κόμματός τους, με πιθανά και απίθανα επιχειρήματα. Το κενό αντιλήφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που επιχείρησε να σηκώσει τους τόνους ώστε να εμφανιστεί ως ο βασικός αντικυβερνητικός πόλος, δοκιμάζοντας ένα κουστούμι που μάλλον τού είναι λίγο φαρδύ.

Δυστυχώς γι’ αυτήν αλλά και για το επίπεδο της λειτουργίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, η ΝΔ έδειξε ότι θέλει να χαράζει πολιτική δια της απουσίας της! Αυτό δε γίνεται! Πολιτική διαμορφώνεις και την προβάλεις όταν είσαι παρών. Όταν μάχεσαι και αντιπαρατίθεσαι, εκδηλώνοντας την ισχυρή σου (όσο και συγκροτημένη) πολιτική σου παρουσία. Με επιχειρήματα, λόγο και προτάσεις μπορείς μόνο να απλώσεις τον πολιτικό λόγο σου και να κατακεραυνώσεις εχθρούς και αντιπάλους. Όταν αποχωρείς δεν κάνεις τίποτε από όλα αυτά! Πολύ δε περισσότερο, παρουσιάζεσαι στο κοινό εξαιρετικά εύθικτος, άρα μάλλον αδύναμος αφού αποχωρείς με το παραμικρό!

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι της αποχώρησης ακολούθησε μία επικοινωνιακή καταιγίδα από την πλευρά της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρωμένη σ’ αυτήν!

Όταν επίσης, αποχωρείς στην συζήτηση ενός θέματος που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για το πολιτικό σύστημα, όπως η σχέση χρήματος- πολιτικής αφήνεις το περιθώριο στον αντίπαλο σου να σε κατηγορήσει ότι αποχωρείς επειδή έχεις κάτι να κρύψεις. Πράγμα αληθινά ανεπίτρεπτο και πολιτικά αφελές...

Από το φύλλο της THESSNEWS #06 (18-19/06/2016)

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω