Οι Έλληνες των 100 δόσεων

ΑΠΟΨΕΙΣ 31.8.2016 | 12:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οι Έλληνες των 100 δόσεων

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας και από αυτή τη στήλη είχαμε γράψει για τη μεγάλη ανάγκη να επιστρέψει το «ευεργετικό μέτρο» των 100 δόσεων στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), για όλους τους επαγγελματίες που έχασαν αυτή τη ρύθμιση και έτσι τη δυνατότητα να πληρώνουν μικρή δόση για όσα χρωστούσαν και παράλληλα να έχουν ασφάλιση.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ λίγες ημέρες αργότερα, αποφάσισε να δώσει αυτή τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους την έχασαν λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, απόφαση πάρα πολύ σωστή, κάτι που πρέπει να επισημανθεί, γιατί εδώ δεν είμαστε μόνο για να σχολιάζουμε τα άσχημα αλλά και τα καλά…

Η ουσία είναι ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να γίνει 100% ενήμερος σε ένα ή δυο χρόνια, δεν μπορεί να ξεχρεώσει σε αυτό το διάστημα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, ακόμη και οι δανειστές, η Τρόικα, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ! Ο Έλληνας πρέπει να έχει το χρόνο του για να αποπληρώσει όσα χρωστάει και αυτός είναι 100 μήνες.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα ακόμη και της ρύθμισης στο ΙΚΑ, στην εφορία, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, να επανέλθει η ρύθμιση των 100 δόσεων, για να μπορέσει να πάρει ανάσα ο φορολογούμενος, να του δοθεί η δυνατότητα να πληρώνει, ενώ το Κράτος θα παίρνει έστω και λίγα-λίγα τα χρήματά του.

Τόσους απατεώνες που έκλεψαν τα ταμεία του Κράτους, πότε θα τους βρει η Κυβέρνηση, για να τους στείλει στη φυλακή; Τόσα λεφτά που έφυγαν σε ΜΚΟ και σε μίζες, σε έργα που πληρώθηκαν δέκα φορές πάνω από την αξία τους σε «εθνικούς εργολάβους», πότε θα επιστρέψουν στα ταμεία; Ποτέ!

Γι αυτό και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος από τη σημερινή Κυβέρνηση, που έχει δείξει ότι θέλει να βοηθήσει τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους, να πάρει απόφαση επαναφοράς των 100 δόσεων, παντού. Μόνο έτσι ο Έλληνας θα πάρει ανάσα, γιατί τώρα έρχονται και τα ΕΝΦΙΑ και οι φόροι και θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Είναι η ευκαιρία του Πρωθυπουργού να τα οργανώσει μέχρι τη ΔΕΘ και να τα ανακοινώσει, για να δώσει μια (έστω μικρή) ικανοποίηση στον λαό που τον ψήφισε…

Από το φύλλο της THESSNEWS #16 (27-28/08/2016)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω