Τελικά είμαστε πολύ άρρωστοι

ΑΠΟΨΕΙΣ 30.8.2016 | 17:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τελικά είμαστε πολύ άρρωστοι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Καθημερινά απογοητεύομαι από τον κατήφορο που έχουμε πάρει ως ελληνική κοινωνία. Το τέλος της πλαστής ευμάρειας και η εποχή σκληρών θυσιών μέσω των μνημονίων έφεραν στην επιφάνεια τα πιο ταπεινά ένστικτά μας. 

Λατρεύουμε να μισούμε. Δεν αγαπάμε πια. Δεν είμαστε καλοπροαίρετοι απέναντι στον συνάνθρωπο. Ψάχνουμε να βρούμε το κακό που μπορεί να μας κάνει, δηλητηριάζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο τη σκέψη μας. 

Και βρήκαμε τη χαρά μας στο απρόσωπο διαδίκτυο. Δεκάδες παιδιά, νέους, γονείς, ακόμη και ηλικιωμένους θα δεις να ποστάρουν καθημερινά στα social media οχετούς ύβρεων. Για την κυβέρνηση, τους πολιτικούς, τον δημόσιο υπάλληλο που τους ταλαιπώρησε, έναν σχολιαστή της τηλεόρασης, για τον καθένα που μπορεί να πιστεύει κάτι διαφορετικό από τους ίδιους. 

Επειδή δεν τους αρέσουν αυτά που λένε ή αυτά που κάνουν, η απάντηση είναι «ψόφος». Ένα ακατάσχετο μπινελίκι. Θίγοντας προσωπικότητες, ανθρώπους και αξίες. 

Ακόμα και τη χαρά των Ολυμπιακών μεταλλίων αμαυρώσαμε. Όχι τι έγραψε η «Αυγή», όχι τι απάντησε η Στεφανίδη. Ένας ακατάσχετος μικροκομματισμός που τα βάζει όλα στον μύλο και τα αλέθει. 

Γιατί πρέπει αυτήν την κοινωνία να την ενδιαφέρει τι γράφει ένας αρθρογράφος κάπου;  Έχει ένα κοινό, απευθύνεται σε αυτό. Δεν μπορούμε όλοι να πιστεύουμε τα ίδια. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι το φυσιολογικό στη ζωή. 

Και αυτό το άρρωστο κλίμα παρασύρει Ολυμπιονίκες σε μικρότητες του στυλ να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν εφημερίδες που έδωσαν ακόμα και συνέντευξη ή να φαντάζονται ότι γίνονται κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είναι. 

Είμαστε πολύ άρρωστοι και απορώ αν αυτό μπορεί να αλλάξει ή να γίνει ακόμα χειρότερο. 

Από το φύλλο της THESSNEWS #16 (27-28/08/2016)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω