Πάνω από 1.000 νέοι χορευτές από όλη τη Μακεδονία ανταμώνουν στον Άγιο Μάμα τον Φεβρουάριο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 26.1.2017 | 09:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πάνω από 1.000 νέοι χορευτές από όλη τη Μακεδονία ανταμώνουν στον Άγιο Μάμα τον Φεβρουάριο

ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ || [email protected]

Υπό τον ήχο των μουσικών οργάνων και της παραδοσιακής μουσικής αναμένεται φέτος 1.000 περίπου χορευτές να χορέψουν στην φετινή συνάντηση «Παιδικών Χορευτικών Ομάδων Μακεδονίας» στον Άγιο Μάμα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγίου Μάμαντος»  διοργανώνει και φέτος τη συνάντηση χορευτικών ομάδων για ενδέκατη χρονιά. Η συγκεκριμένη συνάντηση αφορά του μικρούς χορευτές ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Πραγματοποιείται για 11η χρονιά

«Αρχικά το 2007 η συνάντηση αυτή είχε διάρκεια μόλις μιας ημέρας ενώ σήμερα έχει συνολική διάρκεια τρεις ημέρες. Φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν πέντε εκδηλώσεις οι οποίες θα μοιραστούν στο τριήμερο 10 με 12 Φεβρουαρίου και θα διεξαχθούν πρωί και απόγευμα» δηλώνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Μάμαντος» Ελένη Γαβριηλίδου, και συμπληρώνει ότι «φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους 1.000 χορευτές που θα συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση».

Η εξωστρέφεια της φετινής διοργάνωσης ξεπερνά κάθε προσδοκία καθώς πέρα από την συμμετοχή χορευτικών από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και την Θεσσαλία θα συμμετέχουν και δύο χορευτικές ομάδες από την Κύπρο.

«Η παρουσία των κυπριακών χορευτικών ομάδων προέκυψε έπειτα από τις σχέσεις που έχει ο πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Μάμα με τα χορευτικά συγκροτήματα τα οποία ανήκουν στα ομώνυμα χωριά της Κύπρου» αναφέρει η ίδια.

Την διοργάνωση της συγκεκριμένης χορευτική συνάντησης πραγματοποιεί ο πολιτιστικό σύλλογος του «Αγίου Μάμαντος» σε συνεργασία με την δημοτική επιχείρηση ΕΠΟΚΑΜ.

Η χορευτική συνάντηση του Αγίου Μάμα κάθε χρόνο έβρισκε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση στο κάλεσμα των χορευτικών ομάδων καθώς πέρσι έφτασε περίπου τους 8000 χορευτές. «Φέτος έχουμε βάλει ως στόχο να φτάσουμε τις 1.000 συμμετοχές και γιατί όχι να τις ξεπεράσουμε» τονίζει με νόημα στη ThessNews.gr.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10 με 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα που υπάρχει χώρο της «Εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα» και αναμένεται όπως κάθε χρόνια έτσι και φέτος να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελέυθερη.

«Η συνάντηση των παιδικών χορευτικών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες χορευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Είναι οργανωμένη με σκηνικά, καρέκλες για το κοινό και φυσικά ζωντανή μουσική από επαγγελματίες μουσικούς της περιοχής» υπογραμμίζει η ίδια.

Επιπλέον σκοπός της χορευτικής συνάντησης είναι να έχουν την ευκαιρία οι μικροί χορευτές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους υπό τον ήχο της ζωντανής μουσικής, καθώς σπάνια πλέον στις μέρες μας γίνονται παιδικές χορευτικές εκδηλώσεις με ζωντανή ορχήστρα. «Συνήθως σε εκδηλώσείις που αφορούν παιδιά υπάρχει κάποιο ηχοσύστημα το οποίο αναπαράγει τη μουσική και τα τραγούδια» υπογραμμίζει η κ. Γαβριηλίδου.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω