ΠΑΜΕ: Νέα απεργία στις 16 Ιουνίου για το εργασιακό

THESSCITY 11.6.2021 | 13:44 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΠΑΜΕ: Νέα απεργία στις 16 Ιουνίου για το εργασιακό

THESSNEWS-DESK

Σε νέα απεργία καλεί το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης για την Τετάρτη 16 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους που πλημμύρισαν την πλατεία και τον δρόμο μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, βροντοφωνάζοντας «κάτω τα χέρια απ’ το οχτάωρο, δεν είναι για παζάρι και για διάλογο». Οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές ότι το αντεργατικό έκτρωμα δεν θα περάσει και ότι οι εργαζόμενοι θα φροντίσουν να καταλήξει στα σκουπίδια. Ακολούθησε μια από τις μαζικότερες πορείες του τελευταίου διαστήματος που, μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατάληξε στο ΥΜΑΘ» τονίζει το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Ενόψει της ολοκλήρωσης της συζήτησης στη Βουλή του τερατουργήματος Χατζηδάκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε κλιμάκωση. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποφασίσουν νέα απεργία στις 16 του Ιούνη.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το μήνυμα του αγώνα να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, και άλλοι χώροι δουλειάς να νεκρώσουν, οι δρόμοι της πόλης να γεμίσουν ασφυκτικά από διαδηλωτές που όχι μόνο θα υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αλλά θα απαιτούν τη διεύρυνσή τους. Η απάντηση στην επίθεση της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών είναι «7ωρο – 5ημερο – 35ωρο» και «κάτω τα χέρια από τα σωματεία» και όχι τα κηρύγματα υποταγής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι ανάπτυξη με εξαθλιωμένους εργάτες δεν γίνεται (ίσα – ίσα, έτσι εξασφαλίζεται η καπιταλιστική ανάπτυξη)» σημειώνει.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω