Θεσσαλονίκη: Διακινητής αλλοδαπών είδε την αστυνομία και «το έβαλε στα πόδια» αλλά συνελήφθη

THESSCITY 11.6.2021 | 11:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Διακινητής αλλοδαπών είδε την αστυνομία και «το έβαλε στα πόδια» αλλά συνελήφθη

THESSNEWS-DESK

Συλλήψεις ατόμων για δυο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Διαπιστώθηκαν μεταφορές έντεκα συνολικά αλλοδαπών.

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις δύο συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

 

1η περίπτωση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και κλοπή.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (10-06-2021), στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος κόμβου Κερδυλλίων) εντοπίστηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη σε κοντινό σημείο.

Στο εσωτερικό του οχήματος για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προ δύο (2) ημερών σε Τμήμα Ασφαλείας της πόλης, εντοπίσθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί εκ των οποίων τρεις (3) ανήλικοι, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

 

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν νωρίτερα την ίδια ημέρα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας) 30χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας, επικίνδυνης οδήγησης.

Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποιήθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει.

Όταν το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός του εξήλθε από αυτό και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν (6) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω