Μένουμε Θεσσαλονίκη: Λιμουζίνες αντί για βούτυρο;

THESSCITY 9.6.2021 | 22:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μένουμε Θεσσαλονίκη: Λιμουζίνες αντί για βούτυρο;

THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» για την απόφαση της διοίκησης Ζέρβα να εγκρίνει δωρεά λιμουζίνας από ιδιώτη προμηθευτή του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Αντικατοπτρίζει πλήρως την απουσία πολιτικής συνείδησης, προσανατολισμών και στρατηγικής από την πλευρά της» σχολιάζει αρχικά για την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απέσυρε το θέμα «για διευκρινήσεις» και εξήγησε ότι το όχημα αποτελεί πάγια ανάγκη του οργανισμού για τις μετακινήσεις επίσημων προσκεκλημένων ή για τη μετάβασή τους σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Ωστόσο, τα όσα ισχυρίστηκε μάλλον εκθέτουν τη διοίκηση Ζέρβα. Κατά την εκτίμησή μας, ο Δήμος της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχει διαφορετική αντίληψη σχετικά με τις κάθε είδους χορηγίες ιδιωτών ή άλλων φορέων»

 

 

Η δημοτική παράταξη προτείνει:

«Να δημιουργηθεί ένα Ειδικό Ταμείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και να οριστούν συγκεκριμένες προτεραιότητες για τις χορηγίες.

Σε μια τέτοια ιεράρχηση, το περιβάλλον, η κοινωνική αλληλεγγύη και ο πολιτισμός έχουν προτεραιότητα. Περιμέναμε λοιπόν από τον εν λόγω εργολάβο, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των υπηρεσιών καθαριότητας, να συμβάλει στην ίδρυση ενός αστικού κήπου (καλλιεργητικού ή καλλωπιστικού), στην λειτουργία κάποιου κοινωνικού ιατρείου, ή στην χρηματοδότηση κάποιας δράσης για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όσο για τις μετακινήσεις υψηλών προσώπων προς άλλες περιοχές της χώρας, πολλοί Δήμοι εξασφαλίζουν δωρεάν ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο προγραμμάτων προώθησης της οικολογικής μετακίνησης. Εμείς όμως το πάμε «παραδοσιακά», με τη μέθοδο της παλαιοπολιτικής του 1950: «εργολάβος-χορηγία-λιμουζίνα».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Ευθύνης με όρους διαφάνειας, και κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αποτελεσματικότητας των χρηματοδοτήσεων που θα υλοποιήσει, αποτελεί βασική προϋπόθεση μιας χρηστής διαχείρισης και κοινωνιοκεντρικής διακυβέρνησης»

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω