Αν. Ευθυμίου στο ΡΘ: Βελτιωτικές οι προτάσεις μου για το εργασιακό νομοσχέδιο – Δεν θα το καταψηφίσω

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 9.6.2021 | 09:28 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αν. Ευθυμίου στο ΡΘ: Βελτιωτικές οι προτάσεις μου για το εργασιακό νομοσχέδιο – Δεν θα το καταψηφίσω

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Εγγυήσεις» που θα εξασφαλιζουν την εργασιακή ασφάλεια και την ισότιμη σχέση εργαζομένων και εργοδοτών στο ζήτημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ζήτησε χθες η βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου στην Βουλή στην συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη, η κ. Ευθυμίου τόνισε πως «οι προτάσεις μου αυτές είχαν μόνο σκοπό την βελτίωση του νομοσχεδίου. Πρέπει να μπουν ασφαλίστηκες δικλίδες. Δεν λέω ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι κακοπροαίρετο αλλά υπάρχουν και κάποιοι».

Με βάση αυτό και ειδικά για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας η κ. Ευθυμίου είπε στην Βουλή ότι «δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας αλλά εξάρτησης, άρα πρέπει να βάλουμε εχέγγυα για τους εργαζόμενους σε τυχόν κακόβουλες προθέσεις των εργοδοτών».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως δεν πρέπει οι ατομικές συμβάσεις να υπερκεράσουν τις συλλογικές ενώ για το «θεμελιώδες δικαίωμα της επαναπρόσληψης» είπε πως «πρέπει να προσέξουμε πραγματικά μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στο όνομα μιας πρόσθετης αποζημίωσης».

«Είχα πει στον κ. Χατζηδάκη ότι ως εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα είμαι στην διάθεση του να βοηθήσω. Δεν ήταν η πρόθεση μου να μην ψηφίσω αυτές τις διατάξεις. Η παρέμβασή μου έγινε με σκοπό την βελτίωση. Δεν είναι η πρόθεσή μου να το καταψηφίσω» είπε η κ. Ευθυμίου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω