Καθηγητής φαρμακολογίας στο ΡΘ: Όποιος δεν εμβολιαστεί αργά η γρήγορα θα κολλήσει κορωνοϊό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 8.6.2021 | 11:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καθηγητής φαρμακολογίας στο ΡΘ: Όποιος δεν εμβολιαστεί αργά η γρήγορα θα κολλήσει κορωνοϊό

THESSNEWS-DESK

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη μίλησε σήμερα ο Γεώργιος Παπαζήσης αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ.

Αναφορικά με την συλλογική ανοσία είπε πως «για να επιτευχθεί πρέπει να εμβολιαστεί μίνιμουμ το 60% πλήρως ώστε να μπορεί να καλυφθεί και ένα υπόλοιπο ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να εμβολιαστεί.  Ιδανικά θα πρέπει να υπερβαίνει το 70% του γενικού πληθυσμού. Στην Ελλάδα στα 11 εκατ. περιλαμβάνονται κα τα παιδιά αν εξαιρέσουμε και τους κάτω των 18 από την διαδικασία αν καλυφθεί μόνο από ενήλικες τότε φτάνει το 80- 85%».

Για τους ανεμβολίαστους είπε πως «όποιος δεν εμβολιαστεί αργά η γρήγορα θα κολλήσει κορωνοϊό αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο. Οπότε θα επιλέξεις. Θέλεις να πάρεις το ρίσκο να κολλήσεις;».

 

Εμβολιασμός ανηλίκων

Για τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 είπε πως «κάποιες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει ον εμβολιασμό στα παιδιά άνω των 12. Κάθε χώρα αποφασίζει ξεχωριστά».

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε το γεγονός ότι τα παιδιά κολλάνε κορωνοϊό ευτυχώς το περνάνε ήπια αλλά τον μεταδίνουν. Στα παιδιά φαίνεται ότι εμφανίζονται και περιστατικά επιπλοκών από άλλα όργανα ενώ είχαν ήπιο ιστορικό νόσησης από κορωνοϊό.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω