Κόντρα για τον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία - Δημητριάδης και Νικηφορίδης στο ΡΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 8.6.2021 | 10:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κόντρα για τον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία - Δημητριάδης και Νικηφορίδης στο ΡΘ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντιδράσεις αλλά και θαυμασμό έχει προκαλέσει η νέα εικόνα του Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία μετά την ανακαίνισή του. Για αισθητική Ντουμπάι έκανε λόγο ο αρχιτέκτονας της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης. «Είναι πολύ πιο πρακτική αυτή η λύση» τονίζει από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης. 

 

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Συρμάτση, ο κ. Νικηφορίδης, τόνισε πως «ο Κήπος του Νερού έχει μια πολύ όμορφη ιστορία. Όταν έγινε ο διαγωνισμός, εμείς στο συγκεκριμένο τμήμα σχεδιάσαμε κάτι που προσπαθούσε να απαντήσει στο αίτημα του δήμου να κάνουμε στον συγκεκριμένο Κήπο το μνημείο του Αφανούς Ναύτη. Προσπαθήσαμε να δούμε που μπορούμε να τοποθετήσουμε αυτό το μνημείο με κάποιο τρόπο. Και είπαμε δεν μπορούμε να τον τοποθετήσουμε στην στεριά γιατί δεν υπάρχει νόημα. Για περίπου έντεκα χρόνια ήταν ο πιο καλοσυντηρημένος κήπος. Όσο μια υπάλληλος της υπηρεσίας πρασίνου το φρόντιζε ήταν πάντα σε καλή κατάσταση. Μετά το δώσανε σε εργολάβο».

Από την μεριά ο του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, μιλώντας στο ΡΘ είπε πως «όταν φτιάχτηκε το έργο, βλέπαμε πολύ όμορφες εικόνες» ωστόσο μετά υπήρξε πρόβλημα στον καθαρισμό και άρχισε να δημιουργείται λάσπη. «Είναι πολύ πιο πρακτική αυτή η λύση» πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Σχετικά με το κόστος είπε πως «το κόστος των υλικών ήταν γύρω στα 30.000 ευρώ όλα δωρεά από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και εργατικά μηδέν. Εμείς έχουμε στον δήμο Θεσσαλονίκης τους εργάτες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Άρα αφού πληρώνονται έτσι και αλλιώς δεν έχουμε κόστος».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Νικηφορίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Δημητριάδη λέγοντας πως «έχει μεγάλο πρόβλημα με την Νέα Παραλία. Όταν το 2010 ήταν μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ζήτησαν να μην υλοποιηθεί η Νέα Παραλία. Τώρα ως αντιδήμαρχος και ως πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων έρχεται να ακυρώσει την Νέα Παραλία».

Απαντώντας, ο κ. Δημητριάδης, τόνισε πως «Δείτε επανειλημμένα τι έχουμε κάνει το πόσο θετικά και ωραία αναφορικά με την Παραλία. Αν ο κ. Νικηφορίδης θεωρεί ότι εγώ την μια λέω ότι είναι πολύ ωραία η παραλία και από την άλλη προσπαθώ να την ξεπαστρέψω, μα προς Θεού! Έχουμε συναντηθεί δύο φορές με τον κ. Νικηφορίδη και του είπα τα προβλήματα για τα οποία μου δήλωσε άγνοια. Εγώ αυτό που είπα είναι να δούμε για την παραλία ότι πρέπει να φτιάξουμε το κομμάτι το υδραυλικό και το οποίο δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ».

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω