«Βασικές Πρώτες Βοήθειες»: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σήμερα στα Γιαννιτσά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7.6.2021 | 09:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Βασικές Πρώτες Βοήθειες»: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σήμερα στα Γιαννιτσά

THESSNEWS-DESK

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Βασικές Πρώτες Βοήθειες», συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τους εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

 

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 & ώρα 11.00 π.μ.

«Βασικές Πρώτες Βοήθειες»

Ξενοδοχείο Πέλλα, Γιαννιτσά

(Διεύθυνση: Μητροπόλεως 3)

Δωρεάν Συμμετοχή

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου με ακρωνύμιο "Health-Info" και τίτλο «Ενιαίο σύστημα πληροφόρησης για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην διασυνοριακή περιοχή έκτακτης ανάγκης», με προϋπολογισμό 1.301.151,67 € στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg - IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο κύριος δικαιούχος του "Health-Info" σε συνεργασία με δύο εταίρους από την Ελλάδα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και τρεις Εταίρους από τη γείτονα χώρα, το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και την PHO Κλινική του Νοσοκομείου Bitola.

Το Έργο Health-Info, που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 - Ειδικός Στόχος 1.2 - Βελτίωση της προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών των παιδιών και των ηλικιωμένων, σχεδιάζει να ενισχύσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις κοινωνικές υπηρεσίες και να βελτιώσει το σύστημα προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου δραστηριοτήτων.

Κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί η πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές της περιοχής και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, δηλαδή των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα HEALTH-INFO αναπτύσσει ένα ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα για τη στήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και στις δύο πλευρές της Διασυνοριακής Περιοχής προκειμένου να επωφεληθούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου εκπαιδευτικών προληπτικών δραστηριοτήτων για το γενικό πληθυσμό (κοινές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης), καθώς και για τους τοπικούς επαγγελματίες υγείας, μπορεί να ενισχυθούν η ποιότητα ζωής και η υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων στις περιοχές εφαρμογής.

Τέλος, μια Κινητή Ιατρική Μονάδα προσφέρει υπηρεσίες εξέτασης (μαστογραφία, υπερηχογράφημα και ιατρική εξέταση), ενημερώνει το γυναικείο πληθυσμό για τη χρησιμότητα των υπηρεσιών εξέτασης και των τακτικών ιατρικών ελέγχων, ώστε να επιτευχθεί έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου των γυναικών και επομένως έγκαιρη θεραπεία και καλύτερη πρόγνωση.

 

Περαιτέρω πληροφορίες:

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Χριστίνα Γεωργακοπούλου – Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Έργου

Τηλ: +30 210 8110826, email: cgeorgakop@eopyy.gov.gr

 

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Ιωάννα Δομουχτσίδου – Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Τηλ: +30 2310 986572, email: [email protected]

 

Γενική Γραμματεία του Προγράμματος Interreg IPA CBC "Ελλάδα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014- 2020"

Γεώργιος Παπαποστόλου–Project Officer

Tel: +30 2310469646, email: [email protected]

Ιστοσελίδα Έργου: www.healthinfoproject.eu

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω