Από κάποιες πρωτοβουλίες καλό είναι να παίρνουμε ιδέες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7.6.2021 | 09:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Από κάποιες πρωτοβουλίες καλό είναι να παίρνουμε ιδέες

THESSNEWS

Πριν λίγες ημέρες, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ομονοίας, εγκαταστάθηκαν ύστερα από ιδιωτική πρωτοβουλία 4 ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα από ρυπογόνες ουσίες.

 

Αφορμή αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο λόγος όμως ήταν να γίνει μία ουσιαστική προσπάθεια καθαρισμού της ατμόσφαιρας, με τη χρήση συσκευών που συμβάλλουν σε αυτό λειτουργώντας επικουρικά.

Το περιβάλλον όταν αυτό είναι γεμάτο ρύπους, αποτελεί πηγή καταπόνησης έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν ο Δήμος και η εταιρία που υλοποίησε την ενέργεια – μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» - και προχώρησαν στην εγκατάσταση των φίλτρων.

Τα συγκεκριμένα φίλτρα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν ατμοσφαιρικούς ρύπους σε σημαντικές ποσότητες (ενδεικτικά αναφέρουμε πως το κάθε φίλτρο μπορεί να δεσμεύσει ποσότητα ίση με αυτή που θα δέσμευαν 7.5 δέντρα ετησίως), ενώ παράλληλα είναι απολύτως ασφαλή για όλους.

Επειδή, ποτέ δεν αργά για την ανάληψη τέτοιων δράσεων, που στοχεύουν στο γενικότερο καλό, από κάποιες πρωτοβουλίες καλό είναι να παίρνουμε ιδέες και γιατί όχι, να τις υιοθετούμε κιόλας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω