23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Υβριδική διοργάνωση σε φυσικούς χώρους και online

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4.6.2021 | 11:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Υβριδική διοργάνωση σε φυσικούς χώρους και online

THESSNEWS-DESK

Πιο πλούσια και πρωτοποριακή από ποτέ, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η σημαντικότερη κινηματογραφική Αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επιστρέφει δυναμικά. Η πρώτη Αγορά κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο που διοργανώθηκε διαδικτυακά όταν ξέσπασε η πανδημία, η Αγορά Ντοκιμαντέρ πρωτοπορεί ξανά, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις νέες τεχνολογίες για να παρουσιάσει νέες δράσεις και να ενισχύσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες σε μία υβριδική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους και online.

Η Αγορά, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDIA, φέτος παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που στόχο έχει την κινηματογραφική ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και της ευρύτερης γεωγραφικής μας περιοχής. Παράλληλα, επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου θα συμμετάσχουν στην Αγορά Ντοκιμαντέρ με στόχο να ανακαλύψουν ταινίες, πρότζεκτ και να δικτυωθούν με τους δημιουργούς.

Agora Doc Market: Με περισσότερα από 400 ολοκληρωμένα ντοκιμαντέρ στην ψηφιοποιημένη βιντεοθήκη της (σε συνεργασία με το Cinando), η οποία θα είναι διαθέσιμη online μόνο για τους διαπιστευμένους της Αγοράς.

Agora Docs in Progress: Ταινίες πριν την ολοκλήρωση, παρουσιάζονται στους επαγγελματίες καλεσμένους της Αγοράς.

Το Thessaloniki Pitching Forum είναι μια πλατφόρμα συμπαραγωγών και συγχρηματοδότησης για δημιουργικά, τηλεοπτικά και new media ντοκιμαντέρ στο στάδιο της ανάπτυξης.

Το Agora Lab είναι ένα εργαστήρι ανάπτυξης, στο οποίο διεθνούς φήμης ειδικοί του ντοκιμαντέρ προσφέρουν δωρεάν καθοδήγηση σε σκηνοθέτες από την Ελλάδα με ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο του μοντάζ.

Το τμήμα Meet the Future παρουσιάζει ανερχόμενους δημιουργούς ντοκιμαντέρ από την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή.

To φεστιβάλ παρουσιάζει την υπηρεσία Doc Counseling που προσφέρει ιδιωτικές συμβουλευτικές συναντήσεις σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Agora Talks & Masterclass. Κάθε χρόνο η Αγορά προσκαλεί ειδικούς να μοιραστούν πρακτικές συμβουλές και εμπειρίες με τους διαπιστευμένους του Φεστιβάλ.
 

25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2021, 10:00 – 20:00, Βρεφονηπιακός Σταθμός (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω