Πέρασα κορωνοϊό, τί κάνω με τον εμβολιασμό; Ο Αθ. Εξαδάκτυλος απαντά στο ΡΘ (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2.6.2021 | 11:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πέρασα κορωνοϊό, τί κάνω με τον εμβολιασμό; Ο Αθ. Εξαδάκτυλος απαντά στο ΡΘ (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για το τι ισχύει με τον εμβολιασμό ατόμων που έχουν νοσήσει με covid μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.

Όπως είπε «αν έχει περάσει κάποιος covid και έχουν περάσει δύο μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε και έως εννέα μήνες από εκείνη την ημέρα, έχει την ανοσία που έχει και ο εμβολιασμένος και μπορεί να πάρει και το πιστοποιητικό πριν εμβολιαστεί. Το όνομά του υπάρχει στο μητρώο είναι καταγεγραμμένο. Όλοι όσοι εξετάστηκαν είναι υποχρεωτικό να καταγράφονται και να δηλώνονται στο σύστημα».

Για όσους πέρασαν τον κορωνοϊό αλλά δεν έχουν καταγραφεί, είπε πως «τότε δεν πέρασε covid για το σύστημα. Το ΑΜΚΑ τους είναι ελεύθερο και μπορούν να εμβολιαστoύν κανονικά. Οι άνθρωποι που το πέρασαν Νοέμβριο – Δεκέμβριο χρειάζεται να εμβολιαστούν γιατί είναι διαφορετικό το στέλεχος που έχουμε τώρα. Εμβολιαζόμενοι καλύπτονται για όλα τα στελέχη και κάνουν  κανονικά εμβολιασμό με δύο δόσεις».

Ερωτηθείς για την περίπτωση που κάποιος πέρασε covid και έχει κάνει την μια δόση τι κάνει, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως «θα το δει το σύστημα και δεν θα τον αφήσει να κάνει δεύτερη».

«Οι άνθρωποι που έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν να εμβολιαστούν. Δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα. Ο εμβολιασμός έχει νόημα και για αυτόν που νόσησε ειδικά για αυτόν που νόσησε πριν τα Χριστούγεννα» υπογράμμισε.

Παράλληλα έκανε έκκληση στις μεγαλύτερες ηλικίες να εμβολιαστούν «είναι κοινωνικό χρέος ειδικά για όσους είναι άνω των 60 ετών. Υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 35% άνω των 60 που δεν έχουν προσέλθει να εμβολιαστούν».

 

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω