ΕΠΑΜ: Τα «σπασε» με Τράγκα

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 1.6.2021 | 14:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΕΠΑΜ: Τα «σπασε» με Τράγκα

THESSNEWS-DESK

Τέλος στη συνεργασία του νέου κόμματος του Γιώργου Τράγκα με το ΕΠΑΜ. «Μας στάλθηκε τελεσίγραφο να αυτοδιαλυθούμε» λέει στην ανακοίνωσή του. 

 

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο απάντησε στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, «όπου εμφανίζεται η άρνηση του ΕΠΑΜ και του ΔΗΚΚΙ να ενταχθούν στο κόμμα του κ. Τράγκα ως «ασήμαντες τριβές και πολιτικοί εγωισμοί»».

«Με πρωτοβουλία του κ. Τράγκα μας στάλθηκε τελεσίγραφο να αυτοδιαλυθούμε και να ενταχθούμε στο κόμμα του, αν θέλουμε να πάμε μαζί. Και μάλιστα, στη βάση μιας διακήρυξης που η λογική η οποία την διέπει ελάχιστα διαφέρει επί της ουσίας από τις διακηρύξεις φιλομνημονιακών και εθελόδουλων δυνάμεων του ελληνικού κοινοβουλίου» αναφέρει το ΕΠΑΜ.

«Ήταν γνωστό στον κ. Τράγκα, από την πρώτη στιγμή που μας κάλεσε σε συνεργασία, ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να συμφωνήσουμε σε μια απαίτηση όπως η πιο πάνω! Ανάλογη αντιμετώπιση είχαμε δεχτεί στο παρελθόν και από το πάλαι ποτέ κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιόμαστε, σε τι διαφέρει αυτή του κόμματος των ΕλΑν από εκείνες; Ή μήπως αντιγράφοντας τις πρακτικές και τις λογικές τους, πιστεύουν στα σοβαρά οι επιτελείς του εν λόγω κόμματος ότι θα κάνουν την διαφορά;» συμπληρώνει.

«Όπως και να έχει, εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής: Δεν πουληθήκαμε ποτέ έναντι κανενός ανταλλάγματος, ούτε και τώρα θα πουληθούμε είτε για ψήφους, είτε για φρούδες υποσχέσεις. Αυτό που εξαρχής ζητήσαμε, και συμφωνήθηκε από τον κ. Τράγκα,είναι ισότιμη συνεργασία ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα πάνω σε θέσεις κοινής αποδοχής, με σεβασμό στην αυτοτέλεια κάθε πολιτικού φορέα. Αν τότε ο κ. Τράγκας μας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν το δέχεται, το ΕΠΑΜ ευθύς εξαρχής θα απαντούσε αρνητικά. Αυτό σημαίνει αληθινά Ελεύθεροι Άνθρωποι και όχι υποτελείς σε σκοπιμότητες και δούναι-λαβείν στο παρασκήνιο. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις και τον αγώνα μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΕΠΑΜ.
 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω