Όταν ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» του λαού... άφησε το Ρόπαλο του!  Δύο χρόνια από τον θάνατο του Μασίστα Σαμψών

RETRO 30.5.2021 | 21:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Όταν ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» του λαού... άφησε το Ρόπαλο του! Δύο χρόνια από τον θάνατο του Μασίστα Σαμψών

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Δύο ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που το παλικάρι που δεν “μάσησε τίποτα” στην ζωή του, ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών, ο μασίστας έφυγε από ανάμεσά μας  σε ηλικία 90 ετών.

 

Ποιος δεν θυμάται άραγε, τα σπουδαία κατορθώματά του, τα οποία παρουσίαζε στις πλατείες όλης της χώρας σαν, “σύγχρονος Ηρακλής”, παρέα με τον κολλητό του, Παναγή Κουταλιανό και τα άλλα παλληκάρια! Όλοι μαζί έγραφαν μια άλλη ιστορία , την οποία οι μεγαλύτεροι από ανάμεσά μας, χαίρονται να διηγούνται!

Παρουσίαζε «νούμερα» με τα οποία αναδεικνυότανε, όχι μόνο η μυική του δύναμη, αλλά και η ανθρωπιά του, καθώς αποτελούσε στυλοβάτη των αδυνάτων! Ο μεγάλος Γιάννης Κεσκιλίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, αποτελούσε ένα ατόφιο παιδί του Ελληνικού λαού, που πάλευε για ιδανικά, όπως η άμυλα, η συνύπαρξη και το μόνο που περίμενε δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα χτύπημα στην πλάτη! Και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών του, «έφυγε, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, γρήγορα, και ανώδυνα».

 

Οι Πέτρες έσπαγαν στο κεφάλι του, χωρίς να πονάει, τα φορτηγά περνούσαν από πάνω του χωρίς να αφήνουν καν το αποτύπωμά τους! Τραβούσε αυτοκίνητα με τα δόντια του, ξιφολόγχες έπεφταν στην κοιλιά του και δεν τον τρυπούσαν, ενώ, ο λαός που τον παρακολουθούσε από κάτω με κομμένη την ανάσα, χειροκροτούσε, και τον σήκωνε στα χέρια του, καθώς εκστασιαζόταν με τις επιδόσεις του.

Πριν λίγα χρόνια, σε κάποιες από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, δήλωνε δυσαρεστημένος και απογοητευμένος, με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγο της οικονομικής κρίσης. Αγαπούσε πολύ τη χώρα και στεναχωριόταν πολύ με την εξέλιξη των πραγμάτων, σε σχέση με τις extreem καταστάσεις που επέφερε στην ζωή όλων μας η  οικονομική κατάσταση. Ο λαός έπεσε σε λήθαργο διαρκείας, ξεχνώντας  αμέσως ότι, τα ωραία πράγματα πάνω στον κόσμο εξακολουθούν να υπάρχουν.

Καλό Ταξίδι μεγάλε Μασίστα, μπορεί να σε είδα στα 11, μικρό παιδάκι μπροστά στον Λευκό Πύργο, να λυγίζεις σίδερα, και να τραβάς ένα Λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Από τότε …. πόσο πολύ ήθελα να σου μοιάσω!

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω