Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο Ινστιτούτο Γκαίτε

THESSCITY 18.5.2021 | 08:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο Ινστιτούτο Γκαίτε

THESSNEWS-DESK

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για την χθεσινή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη.

«Πίσω» από την επίθεση βρίσκεται η ομάδα «Full Face Queer – Άναρχο “Maria B”» η οποία σε ανακοίνωσή της σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου τονίζει μεταξύ άλλων πως «το Ινστιτούτο Γκέτε είναι μια κρατική δομή του γερμανικού εθνικισμού-ιμπεριαλισμού. Πίσω από το πολιτιστικό προσωπείο κρύβονται μαζικά εγκλήματα κατά της Γης, της ζωϊκότητας, της ανθρωπότητας, της μη ανδρικότητας και της μη ευρωπαϊκότητας. Επιλέξαμε να βάλουμε φωτιά στη βιβλιοθήκη επειδή ήταν το πιο ευάλωτο σημείο του κτηρίου. Σίγουρα η πράξη μας δεν είναι ένα μήνυμα επίθεσης στον ελεύθερο στοχασμό».

«Το ναζιστικό γερμανικό κράτος έκαιγε βιβλία. Το γερμανικό κράτος εκκένωσε πριν έναν χρόνο την αναρχική βιβλιοθήκη KALABALIK, στο Κreuzberg του Βερολίνο. Τα κράτη διώκουν τον εχθρικό λόγο. Με το νέο πρότυπο υγειϊνιστικής καταστολής, οι καπιταλιστικές δημοκρατίες και δικτατορίες άρχισαν να διώκουν κάθε αμφισβήτηση. Οι δικές τους πατριαρχικές γλώσσες καταδικάζουν στην εξόντωση τις μάγισσες, τις παραδόσεις των αυτόχθονων στα αποικισμένα εδάφη κι ότι ξεφεύγει από την κρατική κυριαρχία, ως ανώμαλο, άτακτο, άνομο. Αν καιγόταν η βιβλιοθήκη αυτού του κρατικού καταστήματος, θα την ξαναέστηναν πολύ φτηνά. Η αγορά του βιβλίου είναι ένα μεγάλο super market, όπως κι οι εκπαιδευτικοί θεσμοί τους.

Τα σώματά μας, που καταπιέζονται και δολοφονούνται από τον γερμανικό, τον ελληνικό και κάθε εθνικισμό, δεν αντικαθίστανται. Η επίθεση σ' έναν πολιτιστικό θεσμό έχει αυτό το νόημα: θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τις ζωές μας και την ελευθερία για οτιδήποτε έχει ζωή, ενάντια στον πατριαρχικό κι αποικειοκρατικό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Κανέναν σεβασμό για τους γδάρτες των ονείρων μας. Απαντάμε με βία στη βία της εξουσίας. Χαρίζουμε τους αγιασμούς των μέσων στους πατριάρχες της αστικής ηθικής και στους μητροπολίτες των ιδεολογικών γραφειοκρατιών» σημειώνουν.

«Ανταποκρινόμενες και στο κάλεσμα των συντροφισσών της Συμμορίας Διάχυσης της Φλόγας (εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού), εντάσουμε την πράξη μας στην καμπάνια αλληλεγγύης στον αναρχικό φυγά Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και στον αναρχικό όμηρο του κράτους Βαγγέλη Σταθόπουλο» υπογραμμίζεται.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω