«Ναι στον εμβολιασμό των παιδιών – Είναι ωρολογιακή βόμβα» λέει στο ΡΘ ο Κωνσταντόπουλος (audio)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.5.2021 | 15:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Ναι στον εμβολιασμό των παιδιών – Είναι ωρολογιακή βόμβα» λέει στο ΡΘ ο Κωνσταντόπουλος (audio)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να βρει εμβολιασμένους τους μαθητές άνω των 12 ετών, άφησε σήμερα ο  υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ήδη ο Καναδάς έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά και εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να δοθεί  το πράσινο φως.

 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής  Εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντόπουλο ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Claudia Eggers, ο εμβολιασμός στα παιδιά πρέπει να καθιερωθεί, όπως ισχύει και για την γρίπη, από έξι μηνών και πάνω.
 
«Τα παιδιά δεν νοσούν βαριά ή μπορεί να είναι και ασυμπτωματικά και να περάσουν την νόσηση χωρίς κανένα ιδιαίτερο σύμπτωμα.

Αν όμως νοσήσουν, μπορεί μετά από δυο με τρεις εβδομάδες να παρουσιάσουν το πολυσυστηματικό σύνδρομο Kawasaki και εκεί μπορεί να χαθούν παιδιά αλλά είναι λίγα σε σχέση με τους ενήλικες. Άρα θα χρειαστεί να εμβολιαστούν για λόγους αποφυγής της ενδοοικογενειακής μόλυνσης.

Βλέπετε ότι όλα τα παιδιά κάνουν ακόμα και στο  νηπιαγωγείο self test. Αυτά τα παιδιά είναι ικανά να διασπείρουν τον ιό σε εκατοντάδες άτομα διότι δεν το γνωρίζουν. Είναι ωρολογιακή βόμβα τα παιδιά. Δεν ξέρουν ότι νοσούν και επομένων μπορεί να μολύνουν τον παππού, τη γιαγιά, τους γονείς και να γίνει μια ενδοοικογενειακή μόλυνση ή τους φίλους και να πάει σε άλλα σπίτια.
 

Συνεπώς ο εμβολιασμός στα παιδιά πρέπει να καθιερωθεί όπως είναι και για την γρίπη από έξι μηνών και πάνω.
 

Αυτή την στιγμή η Pfizer έχει κάνει τις μελέτες για παιδιά από 12 έως 15 ετών και έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, με αποτελεσματικότητα 100% και οι παρενέργειες είναι μηδαμινές όπως γίνεται και στους ενήλικες».
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας τόνισε ότι όλες οι χώρες αν θέλουν να προλάβουν και να πετύχουν αυτό το τοίχος ανοσίας, είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι διότι χωρίς των εμβολιασμό των παιδιών, δεν μπορεί να κτιστεί το τοίχος ανοσίας.
 
 
«Το εμβόλιο στα παιδιά πρέπει να γίνει όχι τόσο για την νόσηση την δική τους, αλλά όσο μικρό και αν είναι το υιικό φορτίο, με την νέα βρετανική μετάλλαξη, τα παιδιά νοσούν πιο εύκολα.

Αν τα παιδιά βρίσκονται σε κλειστό χώρο, αυτό το υιικό φορτίο θα πολλαπλασιάζεται και όταν δεν θα φοράει μάσκα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον θα γεμίσει το σπίτι με υιικό φορτίο και (αντίστοιχα) η σχολική αίθουσα. Θα νοσεί όποιος δεν έχει εμβολιαστεί».
 
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:Φωτογραφία από Alexandra_Koch από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω